Koronavirüs’ te Yolun Sonuna mı Gelindi? Çin Resmen Duyurdu!

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Pandemi döneminde milyonlarca bilim insanı koronavirüs için çare aramaya devam ederken diğer yandan aşılama çalışmaları sürüyor. Ancak son olarak alınan bilgiye göre Çin güzel haberi verdi. Koronavirüs sona mı erecek? İşte Çin tarafından koronavirüs’e ilişkin yapılan açıklamanın detayları…

İlacı Bulundu mu?

China Daily gazetesinde yer alan habere göre, Pekin Genom Bilimi İleri Yenilik Merkezi Direktörü Sunnıy Şie yaptığı açıklamasında Covid-19’un tüm varyantlarına karşı tam etkili olduğu belirlenen bir antikor keşfettiklerini açıklarken antikor ile geliştirilen koronavirüs ilacı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“DXP-604” adı verilen antikorun laboratuvar çalışmalarında virüsün tüm mutasyonlarına karşı etkili olduğunu vurgulayan Sunnıy, bu antikor kullanılarak üretilen bir ilacın Beijing Ditan Hastanesinde ikinci aşama klinik denemelerine başlandığını belirtti.

Sunnıy, şimdiye dek 14 hasta üzerinde denenen ilacın virüs semptomlarını gidermede başarı gösterdiğini kaydetti.

Şirketin Başkanı ve Üst Yöneticisi Hong Ci, aşılamanın halen virüse karşı en önemli mücadele aracı olduğunu, fakat antikor tedavilerinin de yarattığı hızlı bağışıklık tepkisiyle virüs taşıyan fakat henüz belirti göstermeyen veya virüs taşıyanlarla yakın temasta bulunan kişilerde önleyici tedavi amacıyla kullanılabileceğini vurguladı.

Exit mobile version