Genel

Koronavirüse yakalanan Trump’ın nefes almakta güçlük çektiği iddiası ortalığı karıştırdı!

Koronavirüse yakalanan ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili gündeme gelen iddia ortalığı karıştırdı. Tedbir amaçlı olarak askeri hastaneye kaldırılan Trump’ın nefes almakta güçlük çektiği öne sürüldü.

Koronavirüse yakalandığının açıklandığı andan beri ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili ABD basınında çarpıcı iddialar dolaşmaya devam ediyor. CNN’de ortaya atılan iddialara göre, Trump’ın nefes alıp vermesinde ciddi endişeler bulunuyor. CNN’e konuşan kaynak ayrıca Trump’ın çok yorgun ve bitkin olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump’ın tedbir amaçlı askeri hastaneye kaldırılmasının ardından açıklamalar yapan Beyaz Saray doktoru Sean Conley, yaprtığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Walter Reed ve Johns Hopkins’ten uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden sonra Başkan’ın Walter Reed Askeri Hastanesi’ne götürülmesini tavsiye ettim. Mutlulukla söyleyebilirim ki Başkan’ın durumu iyi ve oksijen takviyesi almaya ihtiyaç duymuyor. Remdesivir tedavisinin ilk dozunu uyguladık”

NE OLMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın korona virüse yakalanmaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda test sonuçlarının pozitif çıktığını belirterek bu durumu birlikte atlatacaklarını vurgulamıştı.

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından ABD Başkanı Trump, tedbir amaçlı olarak helikopterle askeri hastaneye kaldırıldı. Trump’ın hastanede birkaç gün tedavi altına alınacağı öğrenildi.