Koronavirüs’te Tünelin Ucu Göründü! Pfizer İlacı Resmen Onaylandı!

Koronavirüs 2 yıldır hayatımızın merkezinde. Binlerce can kaybına sebep olmasının yanı sıra dünyanın bir çok yerinde mutasyonlu varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor. Öte yandan binlerce bilim insanı koronavirüs için çareler aramaya devam ediyor. Aşı tedavisiyle birlikte ilaç çalışmaları yürüten Pfizer’den yeni bir haber geldi. İşte o gelişme…

12 Yaş ve Üzeri Kullanabilecek!

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD’li ilaç firması Pfizer’ in geliştirdiği ilaç için bugün itibariyle kullanım onayı verdi. 12 yaş üzeri ve riskli vatandaşlar için verilen kullanım onayının verilmesi tünelin ucu göründü mü sorularını akıllara getirdi.

Pfizer’in geliştirdiği ilacın ciddi hastalık riski yüksek hastalarda hastaneye yatışları ve ölümleri önlemede yaklaşık %90 etkili olduğu tespit edildi. Üstelik Omicron’a karşı etkili olduğu da ifade edildi. Eski antiviral ilaç Ritonavir ile alınan Pfizer’ın ilaçları, Paxlovid markası altında satılacak. İlaçların beş gün boyunca günde iki kez alınması gerekecek. Şirket, yıl sonuna kadar 180 bin ilacın hazır olacağını söylüyor.

Acil Kullanım Onayı Nedir?

Son dönemde en çok duyduğumuz Acil kullanım onayı binlerce vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Acil kullanım onayı bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen, halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak ve ruhsatlandırmaya esas veriler sağlanıncaya kadar sorumlu kurum tarafından verilen kullanım izni olarak tanımlanmaktadır.
Exit mobile version