Ekonomi

KOSGEB duyurdu: Kendi işinin sahibi olmak isteyen engellilere ve eski hükümlülere 65 bin TL’ye kadar karşılıksız ödeme yapılacak!

KOSGEB yeni dönemde kendi işinin sahibi olmak isteyen engelli ve eski hükümlü bireylere, hibe destek programı kapsamında nakit desteği sağlayacağını açıkladı.

Engellilere ve Eski Hükümlülere KOSGEB’ten Hibe Desteği!

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olma özelliğine sahip olan KOSGEB, yeni dönemde engel durumu bulunan veya eski hükümlü statüsünde değerlendirilen vatandaşlara kendi işlerini kurmaları adına hibe desteğinde bulunacağını bildirdi. KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre hibe programı kapsamında destek verilecek olan başlıklar ve hibe tutarları şu şekilde belirlendi:

  • İşletme kuruluş desteği: 5 bin TL
  • İşletme demirbaş desteği: 45 bin TL
  • İşletmenin giderlerine verilecek destek: 15 bin TL

KOSGEB’in Hibe Desteği Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL üst limitli hibe destek programından yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları yayınlandı. Buna göre kamu kurumundan nakit desteği alarak kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken program başvuru kriterleri şu şekilde belirlendi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Engelli vatandaşlar için engel durumunun yüzde 40 ve üzeri oranda olması ve bu durumun sağlık raporu ile ispat edilebiliyor olması
  • KOSGEB’e kayıtlı olmak ve kurumun uygulamalı eğitim programlarına katılarak sertifika sahibi olmuş olmak
  • Açılacak işletmeye ilişkin iş projesi hazırlamak

KOSGEB’in Hibe Destek Programına Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL üst limitli hibe destek programından yararlanmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e-devlet sistemine giriş yapmaları ve KOSGEB hibe desteğine online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.