KOSGEB, hangi sektörlere hibe desteği veriyor? En yüksek KOSGEB hibesi ne kadar? 2022 KOSGEB hibe desteği

Devlet desteği ile kendi işinin sahibi olmak isteyen kişiler için kurulmuş olan KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Her yıl, gerekli şartları yerine getiren milyonlarca kişinin kendi işini kurmasına aracılık eden KOSGEB, yeni dönem hibe desteklerini iki farklı başlık altında toplama kararı almıştır.

Çeşitli sektörlerde iş kurmaya karar veren kişilere Geleneksel Girişimcilik Desteği ve İleri Girişimcilik Desteği başlıkları altında hibe desteğinde bulunan KOSGEB, yeni dönem içerisinde kendi işinin sahibi olmak isteyen potansiyel girişimciler tarafından en çok sorgulanan başlıklar arasında yer aldı. Peki 2022 KOSGEB destekleri ne kadar? KOSGEB, hangi sektörlerde ki firmalara destek veriyor?

KOSGEB Hangi Sektörlere Destek Veriyor?

Pek çok kurum ve kuruluş 2022 yılına girilmesi ile birlikte, hizmet anlayışı çerçevesinde çeşitli düzenlemeler yaptı. İşleyişi konusunda kurum içi düzenlemelere giden kuruluşlardan biri de KOSGEB oldu. 2022 yılından önce KOSGEB’e kaydı bulunan her vatandaşa hibe desteği veren KOSGEB, yeni dönem ile birlikte verdiği hibe desteği hizmetini iki ana başlıkta toplayarak, kendi işinin sahibi olmak isteyen kişiler için NACE kodlarını geliştirdi.

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan NACE kodlar, kurumun hangi sektörlere hibe desteği verdiğini belirtmek amacı ile kullanılmaktadır. Bu sayede, ilgili sektörde iş kurmak isteyen girişimciler, KOSGEB’in hibe desteğinden yararlanıp yararlanamadıklarını NACE kodları listesinden kontrol edebilirler.

KOSGEB NACE Kodları Nereden Sorgulanır?

Hem ülke ekonomisine hem de girişimcinin ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile kurulmuş olan KOSGEB, ülke içinde milyonlarca vatandaşın kendi işine sahip olmasını sağlamaktadır. Bu yıl itibari ile NACE kodları düzenlemesi ile hizmet vermeye devam eden KOSGEB, ilgili sektörde işyeri açmak isteyen kişilerin KOSGEB hibe desteğinden yararlanıp yararlanamadıklarının kontrol edilmesini sağlamaktadır. KOSGEB NACE kodlar, KOSGEB’in resmi internet sitesi aracılığı ile sorgulanabilmektedir.

KOSGEB Hibe Desteği Ne Kadar 2022?

KOSGEB’in iki ana başlık altında verdiği hibe desteği şu şekildedir:

Exit mobile version