KOSGEB kredilerine yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), destek programlarını güncelledi. KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, işletmelere ve girişimcilere sağlanan destek programlarına ilişkin esasları belirliyor.

Yapılan düzenlemeler

-Destek programları, kalkınma planları, orta vadeli programlar, Cumhurbaşkanlığı yıllık programları, diğer üst politika belgeleri ve KOSGEB Genel Kurulu tarafından belirlenen politika, amaç ve hedeflere uygun olarak düzenlenecek.

-Aynı destek türünden faydalanılabilmesi için farklı destek programları içinde bulunması şart, ancak gider gerçekleşmesini gösteren belgeler yalnızca bir destek için kullanılacak.

-Destek programlarından yararlananlar, denetim görevlilerine gerekli bilgi, belge ve kayıtları sunmak zorunda olacak.

-Destek programlarının uygulanması sırasında ve sonrasında KOSGEB mevzuatına uygun olmayan durumların tespiti halinde destek süreci durdurulacak. Yeni başvurular kabul edilmeyecek ve uygunsuzluk giderilene kadar süreç devam etmeyecek.

-Uygunsuzluğun devam etmesi durumunda, destek olarak verilen tutar KOSGEB alacağı olarak faiziyle birlikte tahsil edilecek. Ancak uygunsuzluk sona erdiğinde ve müracaat edildiğinde yeni desteklerden yararlanma hakkı devam edecek.

-Destek programlarının uygulanma sürecinde mücbir sebepler (doğal afetler, grev, salgın hastalıklar, terör eylemleri gibi) durumunda destek süreci durdurulabilecek veya devamına KOSGEB Başkanı tarafından karar verilecek.

Öte yandan, 15 Haziran 2010 tarihli ve 27612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

 

Exit mobile version