Ekonomi

KOSGEB’ten KOBİ’lere büyük destek: 100 bin ve 400 bin TL tutarında hibe ödemeleri yapılacak!

Kamu kurumu KOSGEB yeni bir hibe destek paketine imza atarak, KOBİ’lere Yeşil Dönüşüm Destek Paketi başlığı altında nakit ödeme yapacağını duyurdu.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ni Duyurdu!

KOSGEB yalnızca KOBİ’leri ilgilendiren hibe desteği hizmetini duyurdu. Yeşil Dönüşüm Destek Paketi ismi ile duyurulmuş olan yeni hibe hizmetine göre KOBİ’lere yıllık enerji tüketimlerine göre farklılaşan tutarlarda nakit desteğinin verileceği bildirildi.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nin İçeriği!

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nin içeriği belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre iki ayrı kategori altında 100 bin TL ve 400 bin TL tutarlı hibe desteklerinin verileceği bildirildi.

KOSGEB’in yıllık enerji tüketim verilerine göre düzenlemiş olduğu Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ne göre yıllı enerji tüketimi 10- 49 TEP aralığında olan firmalara 1.500 TL motor etüt, 60 bin TL motor değişim gideri desteği verileceği bildirildi. Kurum, ilgili grupta yer alan işletmelere 10 bin TL hibe desteğinde bulunacağını ifade etti.

KOSGEB’in ikinci hibe hizmeti de yıllık enerji tüketimi 40- 99 aralığında olan işletmeleri kapsadı. Buna göre ilgili aralıkta enerji tüketimine sahip olan işletmelere 2.500 TL motor etüt ve 100 bin TL motor değişim gideri desteği sağlanacak. 400 bin TL tutarında hibe ödemesi de yapılacak.

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ne Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

KOSGEB’in KOBİ’ler için özel olarak geliştirmiş olduğu 100 bin ve 400 bin TL tutarlı hibe ödemelerini içeren Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ne, e- devlet sistemi aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Hibe desteği alınmak isten şirketin yetkilisi, T.C. kimlik no ve şifresi ile e-devlet sistemine giriş yaparak “ara” kısmından KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’ni sorgulatmalı ve açılan ekranda yer alan linkten, online olarak hibe başvurusu yapmalıdır.