Genel

Köyleri böcekler bastı!

Kocaeli'de 3 ilçede birçok köyü böcekler istila etti. Kendi imkanları ile ilaçlama yaparak böceklerden kurtulmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamayınca yetkililerden yardım istedi. Belediye araçlarla ilaçlama yaptı.

Kocaeli’de 3 ilçedeki köyleri böcekler bastı. Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde halk arasında dantel böceği olarak bilinen bir tür tahta kurusu olan böcekler istila etti. Genelde çınar ağaçlarına mesken tutan ve bitki zararlısı olarak da bilinen böcekler birçok evin pencere kenarlarında görüldü. Vatandaşlar önce kendi imkanları ile ilaçlama yaparak önlem almaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine belediye ekiplerini arayarak bilgi veren vatandaşlar yardım talep etti.

BELEDİYE 20 VEKTÖRLE MÜDAHALE ETTİ

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler 20 vektörle mücadele ekibini böcek istilası yaşanan ilçelere yönlendirdi. Ekipler mahallelerde ilaçlama çalışması yapmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “7-8-9 Eylül tarihlerinde Gebze, Darıca, Çayırova ilçelerimizde bitki zararlısı olan minik dantel böceğinin yaşattığı rahatsızlığın önüne geçmek için 20 vektörle mücadele ekibimizle uygulama yapıyoruz” ifadelerine yer verildi.