KPSS 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih sonuçları için heyecan devam ederken tercihler ise yapılmaya başlanıldı. 21 Aralık’ta başlayan 28 Aralık’a kadar süren tercih işlemleri ile ilgili tercih yapan vatandaşlar sonuçların açıklanacağı tarihi merakla araştırmaya başladı.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022/2 KPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin ÖSYM’den henüz bir bilgilendirme gelmedi. Tercih sonuçlarının önümüzdeki yıl ocak ayında açıklanacağına dair detaylar paylaşılıyor. Ancak bununla ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz dönem yapılan alımlarda tercih işlemleri 7 Temmuz’da sona ermiş sonuçlar ise 20 Temmuz’da erişime açılmıştı. Bu süre hesap edildiğinde son tercih sonuçlarının 10 Ocak’ta açıklanması bekleniyor.

21 Aralık – 28 Aralık 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Exit mobile version