Gündem

KPSS başvuruları başladı: ÖSMY’den sınav başvurusu açıklaması!

KPSS başvuruları başladı. ÖSYM tarafından KPSS lisans başvurularının başladığı bildirildi. Adayların başvurularını 15 Mayıs’a kadar gerçekleştirmesi gerekiyor. Öte yandan sınav ücreti ise KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) 350.00 TL olacak.

KPSS lisans için başvuru yapacakların 15 Mayıs’a kadar süresi var. Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için adaylar yaklaşık iki hafta boyunca başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURULAR BAŞLADI

ÖSYM tarafından tapılan açıklamaya göre KPSS’nin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz’da, Alan Bilgisi oturumu 20-21 Temmuz’da ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumları ise 4 Ağustos’ta düzenlenecek. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) de 22 Eylül’de uygulanacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, adayların tümünün KPSS Lisans sınavına başvurarak 14 Temmuz’da yapılacak sabah oturumuna girmek zorunda olduğu belirtildi. Başvurular, 15 Mayıs’ta sona erecek.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından kılavuzun yayınlanması ile birlikte KPSS başvuru ücretleri belli oldu.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 350.00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 235.00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 350.00 TL