KPSS’den 60 puan almak yeterli! Lise mezunları için devletten kapı açıldı

Devlet tarafından alımlar yapılmaya devam ediyor. Danıştay Başkanlığı personel alımları yapacağını duyurdu. KPSS şartı bulunan alımlar için oldukça düşük puanlar söz konusu. En az lise mezunu olmanın yeterli olduğu alımlar için detaylar aşağıda.

Resmi Gazete üzerinden duyurulan alımlar için detaylı bilgi ve kontenjan açıklandı. 16 Ocak günü Danıştay Başkanlığı bünyesi için yapılacak alımlar için KPSS şartı aranmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan 4/B maddesi üzerinden memur alımları yapılacak. Memur alımlarına başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olunması gerekiyor.

Alımlar için başvuru koşulları

Lise ve üniversite mezunları iş bulmada oldukça zorlanıyor. Özel sektörlerde çalışmanın karşılığını alamadığını düşünenler ise devlet için sınava girmeyi tercih ediyor. Devletin kurumlarında çalışmak isteyenler için Resmi Gazete’de yeni bir ilan yayınlandı. Danıştay Başkanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için bazı koşullar sunuldu. Başvuru koşulları ise şu şekilde;

Belirtilen şartlara uyan adaylar kolay bir şekilde başvuruda bulunabilir. Lise ve üzeri eğitim seviyelerine sahip kişiler için KPSS sınavından 60 almak yeterli olacak. İstenilen koşulların oldukça temel seviyede tutulması dikkatleri üzerine çekti. İş arayışı içinde olan ve devlet memuru olmak isteyenler internet üzerinden başvuruda bulunabilir.

Başvurular ne zamana kadar devam ediyor?

Dün yayınlanan iş alımı için e-devlet üzerinden Danıştay Başkanlığı sayfasına girilmesi gerekli. Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım sekmesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile kolay bir şekilde istenilen bilgileri doldurabilirsiniz. Kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra iletişim bilgileri, fotoğraf, adli sicil bilgisi, lise mezuniyet bilgisi, varsa üniversite mezuniyet bilgisi, KPSS bilgileri ve diğer belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır.

Başvurular 17 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasına kadar yapılabilecek. Onaylanan başvurular için geri dönüş yapıldıktan sonra istenen diğer belgelerinde tamamlanmış olması gerekiyor.

Exit mobile version