KPSS’den 60 puanı olanlar dikkat! AFAD 1749 personel alacak

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı’nca taşra teşkilatında istihdam edilmek çin sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni personeli alınacak.
Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre AFAD’ın taşra teşkilatında çalıştırmak üzere bin 101 boş pozisyon için arama ve kurtarma teknisyeni istihdam edilecek.
Sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı sınavına başvuranlarda, 2020 KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olma şartı var.

Bununla birlikte AFAD tarafından çeşitli unvanlarda 648 boş pozisyona giriş (sözlü) sınavı ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Sözleşmeli personel alımı sınavına başvuru yapacakların, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek.

Başvurular elektronik olarak yapılacak

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını, 18-27 Kasım’da e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresi üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.

Alımlara dair detaylı bilgilere, Resmi Gazete’nin Çeşitli İlanlar bölümündeki ilan ve AFAD’ın internet sitesindeki duyurudan ulaşılabilecek.

Exit mobile version