Personel Alımı

KPSS’siz personel alımları bugün başladı: Devlet çatısı altında çalışmak isteyenler dikkat!

KPSS’siz devlet çatısı altında çalışmak isteyenler için yeni bir fırsat doğdu. Bakanlıklar personel eksiklerini gidermek üzere alım ilanları yayınlamaya başladılar. Son olarak ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu eleman eksiğini gidermek için personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden ilan yayınlayan kuruma başvurular bugün başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu temizlik görevlileri ile güvenlik görevlileri alımı yapacak. İlandaki başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.


BAŞVURU ŞARTLARI

Güvenlik Görevlisi meslek kolu için;

35 yaşından gün almamış olmak (29/09/1986 ve sonrası doğumlu olanlar)

En az ortaöğretim öğrenim düzeyine sahip olmak.

Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna atanacak Güvenlik Görevlileri 7/24 saat esasına göre vardiyalı çalışacak olup, çalışma saatleri ilgili birimce mevzuat çerçevesinde belirlenecektir.

Temizlik Görevlisi meslek kolu için;

En az ilköğretim öğrenim düzeyine sahip olmak.

Türk Tarih Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik görevlileri; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik görevlileri; Aynı hizmet binasını müşterek kullanan Yüksek Kurum, Atatürk Araştırma Merkezi ile Atatürk Kültür Merkezinin ihtiyaçlarında çalıştırılmak üzere görevlendirileceklerdir. Bu kapsamda; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.