Gündem

Kredi kartı düzenlemesine iş dünyasındaki ünlü isimlerden tepki

Kredi kartlarına yönelik yeni düzenleme tartışmaları, iş dünyasından farklı seslerin yükselmesine neden oluyor. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, lüks ve yüksek limitli kartlara getirilecek sınırlamaları desteklerken, Cem Boyner ise kısıtlanma görüşlerine karşı çıkıyor. TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç ise dengeli bir yaklaşım gerektiğini belirtiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in daha önce yaptığı açıklamalarla başlayan kredi kartı düzenleme süreci, iş dünyasının da gündemine oturdu. Merkez Bankası Başkanı Karahan’ın da vurguladığı gibi, bu konuda çalışmalar sürüyor ve kamuoyuyla paylaşılacak adımlar yakında duyurulabilir.

Geçen yıl kredi kartı harcamalarının 2,5 kat artmasıyla birlikte, ekonomi kurmaylarının mesajları iş dünyasında farklı tepkilere neden oldu.

Cem Boyner: “Kısıtlamaların hayatı zorlaştıracağına inanıyorum”

Boyner Group Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, kredi kartı kullanımının kısıtlanması fikrine karşı çıkıyor. Boyner, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede nakit kullanımının azaltılmasının daha etkili olacağını savunuyor. Ona göre, kredi kartlarına getirilecek kısıtlamalar vatandaşların hayatını zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacak.

ATO Başkanı: “Ticari ve bireysel kartlar ayrı ele alınmalı”

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, kredi kartlarına yönelik sınırlamaların enflasyonla mücadele sürecinde gündeme geldiğini belirtiyor. Baran’a göre, ticari ve bireysel kartlar farklı şekillerde ele alınmalı. Ticari kredi kartlarının, iş dünyasının finansman kaynağı olarak önemli bir rol oynadığını ve bu kartlara getirilecek taksit artışlarının üretime ve ticarete olumlu etkisi olacağını vurguluyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’dan sınırlama çağrısı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, lüks tüketimi sınırlamak için kredi kartlarına yönelik bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini savunuyor. Ona göre, yüksek limitli kartlara ve lüks harcamalara getirilecek sınırlamalar, dengeli bir tüketim kültürünün oluşmasına katkı sağlayabilir.

TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç’tan değerlendirme

TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, kredi kartlarının kullanımında her bankadan limit artışı mesajları alındığını belirtiyor. Ancak, bu durumun sınırlayıcı bir adım olup olmadığı konusunda emin olmadığını ifade ediyor. Öztok Altınsaç’a göre, düzenlemenin Anadolu’daki bireysel kredi kartı kullanıcıları üzerindeki etkisi de göz önünde bulundurulmalı ve bu kesimin mağdur edilmemesi gerekiyor.