Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor: 20 gün sonra hesaplardan silinecek!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Bu kapsamda kart kullanıcılarını ilgilendiren bir durumdan haberdar olmaları gerekiyor. Vatandaşların kredi kartlarında biriken para puanları kullanmaları için son 20 gün kaldı.

Türkiye’de giyim, market, havayolu, akaryakıt gibi şirketlerin müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanların bir kısmı 20 gün sonra kredi kartlarından silinecek. Milliyet’ten Aylin Rana Aydin’ın haberine göre, yıl sonunda puanların silineceğini bilmeyen pek çok vatandaş bu nedenle mağduriyet yaşıyor.

İki ay önceden tüketiciye bildirilmeli

Bu kapsamda açıklamalarda bulunan tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, Bankalar ve şirketlerin verdiği kartlardaki puanların tüketicinin kazanmış hakkı olduğunu söyledi. Koçal açıklamasında, “Şirketler ve bankalar kartlarda biriken puan ve millerin kullanım süresi varsa eğer bu süre bitmeden kullanılabilecek miktar ve yerler ile ilgili müşterilerini kalıcı veri ortamında iki ay önceden bilgilendirmeli. Böylece tüketiciler para puanlarını zamana yayarak ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilir” ifadelerini kullandı. Bazı marketlerde biriken puanları kullanması süresi 30 gün iken, bazı marketlerde ise 6 aya kadar çıkıyor. Marketlerden alışveriş sonrası alınan fişlerde, puanların geçerlilik süresi, miktarı, o alışverişe özel elde edilen avantajlar gibi bilgiler yer alıyor.

Hava yolları şirketleri 30 Haziran’a erteledi

Ayrıca banka kartlarında biriken puanların son kullanma tarihleri ise, bankaların mobil uygulaması ya da çağrı merkezlerinden öğrenilebiliyor. Kart ekstrelerinde de para puanlara yer veriliyor.
Tüm dünyayı etkileyen corona virüsü salgını nedeniyle ise seyahat kısıtlamaları getirildi. Bu nedenle Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları 31 Aralık 2020’de geçerliliğini yitirecek olan puanların son kullanma tarihini 30 Haziran 2021’e erteledi.

Exit mobile version