Ekonomi

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Eğer limitiniz gelirinizin 4 katı değilse…

Geçtiğimiz günlerde resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre şu an aktif olarak kullanılan kredi kartı sayısı 88 milyon olarak kayıtlara geçti. Doğru kullanıldığı takdirde gündelik hayat akışı içerisinde oldukça faydalı olan kredi kartları, nakde olan ihtiyaçların giderek arttığı şu günlerde ödeme kolaylığı sağlaması açısından da oldukça fazla tercih ediliyor.

Kredi kartı kullanımları günümüzde hemen hemen her vatandaş tarafından tercih ediliyor. Açıklanan verilere bakıldığında kişi başına 2’den fazla kredi kartı düştüğünü söylemek de mümkün. Bankaların en fazla tercih edilen ürünlerinden olan bu kartların kullanımları için yapılan başvurular ise çok çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendiriliyor. Kimi tüketiciler gelirleri ile doğru orantıda kredi kartı kullanımına sahipken kimileri ise gelirleri olmasına rağmen kredi kartı hizmetlerinden yararlanamıyorlar.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ışığında kredi kartı kullanan veya kullanmak isteyen tüketicilerin, erişim hakkı olan limitlere ilişkin önemli bilgiler verildi. Ayrıca kredi kartı başvuruları olumsuz sonuçlanan tüketiciler için de kredi kartı kullanımının mümkün olduğu bildirildi.

İlk Bir Yıl 2 Katı!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre düzenli bir geliri olan vatandaşlar eğer ilk kez kredi kartı kullanacaklar ise beyan ettikleri gelirin en fazla iki katına kadar kredi kartı limit hakkı elde edebiliyorlar.

Sonraki Yıllar 4 Katı!

Kredi kartı limitlerine ilişkin açıklamalarına devam eden uzman isimler, kredi kartı borçlarını düzenli ödeyen ve ilgili maaş bankasından bir yıldan fazla süredir kredi kartı hizmeti alan tüketicilerin, maaşlarının 4 katına kadar limit artışı yapabileceklerini belirttiler.

Kredi Kartı Başvurusu Olumlu Sonuçlanmayanlar İçin Teminat ile Alabilirler!

Düzenli bir geliri olmasına rağmen kredi notu düşüklüğü sebebi ile kredi kartı başvurusu olumlu sonuçlanmayan tüketiciler, teminat karşılığı kredi kartı kullandıran bankalara başvuruda bulunabilmektelerdir.