Kredi kartı kullanan tüm vatandaşlar dikkat: Kartlara önlemler yolda! Taksit sayısı, kredi kartı limiti ve…

Kredi kartı kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı kullanımının artmasının ardından kartlarla ilgili önlemler gündeme gelmeye başladı. Buna göre, kredi kartlarına düzenlemeler gelebilir. Kredi kartı kullanımını azaltmak adına tedbirler alınacağı bilinirken, çalışmaların da devam ettiği öğrenildi. Peki, kredi kartlarına ne gibi önlemler gelecek?

Kredi kartı kullanımının azaltılmasına yönelik çalışma başlatıldı. Kredi kartlarına düzenleme geleceği yönünde gelişmeler gündemden düşmüyor.  NTV’de yer alan habere göre, kredi kartlarına dair düzenlemeye ilişkin ilk sinyal Enflasyon Raporu toplantısında Başkan Fatih Karahan’dan geldi ve “Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Karahan birkaç fikirleri olduğunu, çalışmaların devam ettiğini, belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. Kredi kartlarına dair düzenlemenin nasıl olacağı merak edilirken bu konu henüz bir netlik kazanmadı.

KREDİ KARTLARINA GELEBİLECEK ÖNLEMLER ŞU ŞEKİLDE;

Karta taksit uygulaması kaldırılabilir

Asgari ödeme tutarları artırılabilir

Kart limiti düşürülebilir

Kredi kartı faiz oranları artırılabilir

Ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilebilir

Yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilebilir

Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulabilir

Uzmanlar ise gelecek önlemlerin zorunlu harcamalardan daha çok lüks tüketimi kısıtlamaya yönelik olması gerektiğini belirtiyor.

Exit mobile version