Kamu

Kredi kartı kullananlar dikkat: 2 ay sonra ödeyeceksiniz!

Akbank internet sitesi üzerinden Axess kart kullanacak vatandaşlara başvurudan önce duyuruda bulunarak kampanyadan bahsetti. Akbank’tan yapılan açıklamaya göre Axess’e başvuran vatandaşlara ücretsiz faizsiz 5000 TL verileceği ve 2 yıl boyunca kart aidatı alınmayacağı bildirildi. 5000 TL nakit avans ile ilgili ise faiz yapılmayacağı ve 2 ay sonra ödeme kolaylığı sağlanacağı bildirildi.

5000 TL VERİLECEK

01.12.2022 öncesi açık Akbank kredi kartı sahibi olmayan, 01.12.2022 – 31.12.2022 tarihleri arasında başvurarak 31.12.2022’ye kadar ilk kez Axess kart başvurusu onaylanan Akbanklılar kampanyadan faydalanabilir.

01.12.2022 – 31.12.2022 tarihleri arasında başvurusu onaylanan Akbanklılar kampanya kapsamında 100 TL – 5.000 TL arasında yapacakları ertelemeye uygun harcamalarını faizsiz ve ücretsiz 2 ay erteleyebilirler.
Akbank Mobil ve İnternet, Juzdan, Akbank.com, Axess.com.tr, tüm ATM ve şubelerimiz ile Müşteri İletişim Merkezimizden kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Başvuru formunda “kartımın anında dijital kullanıma açılmasını istiyorum” seçeneğini işaretleyerek anında dijital kullanım özellikli kart sahibi olabilir; kartınız adresinize ulaşmadan internet harcamaları ve mobil ödemelerde kullanabilirsiniz.

Kampanyaya ticari kartlar, banka kartları, Free, Troy, ek kart, sanal kart, Axess öğrenci kartları ve Bank’O Card Axess dahil değildir.

Kampanya bireysel bazda gerçekleştirilecektir.

Nakit çekim işlemleri, EFT/Havale, fon alım/satım, BES işlemleri, anlık/otomatik fatura, SGK/vergi ödemeleri ve chip-para ile yapılan alışverişler kampanyaya dahil değildir.

Akbanklılar erteleme kampanyasına ek olarak, üye iş yerlerinden ve diğer kampanyalardan da chip-para kazanabilir.

Daha önceden erteleme yapılmış bir işlem veya Taksit İste hizmeti ile taksitlendirilmiş bir işlem için erteleme yapılamaz.

AKBANK DUYURDU

Yasal mevzuat gereği, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi bireysel kredi kartları için 12 ayı, kurumsal/ticari kredi kartları için ise 18 ayı geçemez. Bu süre bireysel kredi kartları ile yapılan; yurt dışına ilişkin havayolları, seyahat acenteleri, konaklama ile ilgili harcamalarda ve basılı ve külçe halinde olmayan altın ürünlerine ilişkin kuyum harcamalarında 3 ay, elektronik eşya alımlarında (Video, kamera, ses sistemleri, fiyatı 5000 Türk lirasının üzerinde olan televizyon vb.) 4 ay, tablet alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, yenilenmiş ürün niteliğinde olan fiyatı 5.000 Türk lirasının üzerindeki cep telefonu alımlarında 6 ay, sağlık ürünü alımlarında, mobilya ve elektrikli eşya (Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri vb.) alımlarında ve fiyatı 5.000 Türk lirasına kadar olan televizyon alımlarında 9 ay, vergi ödemelerinde, eğitimle ilgili harcamalarda, bilgisayar alımı, taşımacılık, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve yenilenmiş ürün niteliğinde olan fiyatı 5.000 Türk lirası ve altındaki cep telefonu alımlarında 12 ay, yurt içine ilişkin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili harcamalarda 18 ay olarak uygulanır. Bireysel kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe altın alımına ilişkin kuyum harcamalarda, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalarda, yurt dışında yapılan harcamalarda ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit/erteleme uygulanamaz.

Ertelenmek istenilen işlemin dönem içinde olması, yani henüz ekstreye yansımamış olması gerekmektedir.

Alışverişin gerçekleştirildiği iş yerinin sistemde kayıtlı sektör bilgisinin doğru olmasının sorumluluğu iş yerine aittir.

Akbank T.A.Ş. kampanyayı durdurma ve kampanya şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.