Kredi kartı kullananlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan nakit avans kararı alındı. Alınan son dakika kararına göre nakit avans ve kredili mevduat hesaplarına yeni düzenleme getirildiğini duyurmasının ardından nakit avans çekimlerinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Peki son durum nedir? İşte detaylar

MERKEZ BANKASI DUYURDU

Merkez Bankası’ndan gelen yeni talimatla, kredi kartlarında makro ihtiyati tedbir uygulaması ve nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartı kaldırıldı. Merkez Bankası’nın kararı yeni talimatla bankalara gönderildi.

Kişisel kredi kartlarından belirli limitin üzerinde yapılan nakit avans çekimi menkul kıymet tesisi uygulamasına tabi tutulmuştu. Aynı karar kuyum harcamaları için de geçerli kılınmıştı. Her iki başlık için de yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı getirilmişti.

Kredi kartına nakit avans ya da taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda yüzde 1,36 faiz ile TL cinsi en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı haline gelmişti.

Exit mobile version