Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! O Oranlar Açıklandı

Son zamanlarda iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Artan gıda fiyatları, temel ihtiyaç ürünleri zamlanan doğalgaz elektrik faturaları derken vatandaşın cebindeki nakit para maaşı alır almaz eriyor. Ay sonunu getirmekte zorlanan vatandaş ise kredi kartına sarılıyor.

Bir önceki yıllara göre kredi kartı kullanımı arttı. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında kredi kartındaki artış oranı yüzde 62,3 arttı. Sadece son üç ayda kartla 560 milyar liralık harcama gerçekleştirildi.

Kredi Kartı Kullanımında Artış Dur Durak Bilmiyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi ve kredi kartı borçları milyonlarca hanede giderek artıyor. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ve artan enflasyon oranları sebebi ile sıkıntıya düşen vatandaş kredi kartına sarılıyor. 2021 yılında banka kartı ve kredi kartı harcamaları yüzde 62, 3 oranında arttı. Toplam harcama ise 1 Trilyon 723 Milyar liraya ulaştı. 2021 yılının son aylarında rekor kıran kredi kartı kullanımı yılın son ayında banka ve kredi kartı harcamaları 231 milyar lirayı aştı.

Gıda, Elektronik, Akaryakıt En Çok Kredi Kartı Kullanılan Sektörler Oldu

Kredi kartına sarılan vatandaş harcamaları en çok marketlerde yaptı. Vatandaş gıda ve temel ihtiyaç ürünlerini alabilmek adına borçlandı. Aralık ayında kartla yapılan market harcamaları yüzde 38 oranında artış gösterdi. Kredi kartının aktif olarak kullanıldığı ikinci sektör ise elektronik ürünlerde oldu 47 milyar lira harcama ile market sektöründen sonra en fazla kredi kartının kullanıldığın sektör elektronik sektörü oldu.

Akaryakıt sektörü de en çok kredi kartı kullanılan sektörlerin başında geldi. Geçtiğimiz yılın son 3 ayında 34 milyar liraya yükseldi. Yıllık olarak baz alındığında o rakam 100 milyar lirayı aştı.

Exit mobile version