Kredi kartı kullananlar dikkat! Ülke genelinde bundan sonra bu şekilde olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı kullanımına ilişkin iki önemli düzenleme duyuruldu ve bu yeni düzenlemeler, nakit avans çekimini sınırlayarak ekonomik sıkılaşmanın bir parçası olarak değerlendirildiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak  daha önce bankalar, kredi kartı nakit avanslarında taksit süresini 12 aydan 6 aya düşürdüğü belirtilerek ancak bu adım beklenen soğumanın sağlanamaması nedeniyle yeterli olmadığı paylaşıldı. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni düzenlemeyle taksit süresini 3 aya indirdiği ifade edilerek kredi kartlarından çekilen paralarda 3 aydan uzun taksit yapılması da artık mümkün olmadığı paylaşıldı.

YÜZDE 25’İ KADAR ÇEKİLEBİLECEK

Bir diğer dikkat çekici değişiklik, nakit avans limitleriyle ilgili olduğu belirtilerek önceden, bankalar kredi kartı limitleri kadar nakit avans verebildiği ve BDDK, bu uygulamayı değiştirdiği aktarıldı. Yeni düzenlemeye göre, kredi kartlarındaki nakit avans işlemleri toplam limitin yalnızca yüzde 25’i kadar olabileceği belirtilerek örnek verilecek olunursa 10 bin lira limitli bir kredi kartı sahibi, bir gün içinde en fazla 2 bin 500 lira nakit avans çekebileceği paylaşıldı.

NAKİT AVANS KULLANIMI SINIRLANDI

Bu yeni düzenlemeler, nakit avans kullanımını sınırlayarak, düşük faizli nakit avans çekimlerine yönelik talebi azaltmayı hedeflediği belirtilerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kredi kartı işlemlerindeki taksit düzenlemeleriyle ilgili yaptığı eleştiriler, sektörde yeni yasakların gündeme gelebileceği spekülasyonlarına neden olduğu paylaşıldı.

Exit mobile version