Editörün SeçtikleriEkonomi

Kredi kartı kullananların kartından habersiz para çekiliyor! Paranızı bu şekilde geri alabilirsiniz

Bankaların kredi kartı aidatlarına büyük oranda zam yapması sonucu, kredi kartı aidatları 1500 TL’ye kadar yükseldi. Uzmanlara göre, vatandaşlar bankaların artan kredi kartı aidatlarını fahiş bulup, bu ücretleri geri alma yoluna dava açarak gidebilirler.

Yıllık Kredi Kartı Aidatları 400 TL ile 1500 TL Arasında Değişkenlik Gösteriyor

Bankaların müşterilerinden aldığı yıllık kredi kartı aidat ücretleri geniş bir aralıkta değişkenlik gösteriyor. Şu anda 400 TL ile 1500 TL arasında değişen kredi kartı aidatları, vatandaşların dikkatini çekiyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram’a göre, kredi kartı aidatlarındaki artışlar nedeniyle vatandaşlar dava yoluyla geri alma haklarına sahiptir.

Kredi Kartı Akdi Faizleri ve Nakit Çekim Faizleri Artmazken, Aidatlar Yükseliyor

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma önlemlerine rağmen, kredi kartı akdi faizleri ve nakit çekim faizlerinin artırılmadığı belirtiliyor. Bu durumda vatandaşlar, kredi kartı aidatlarındaki artışa karşı dava açarak geri alma hakkına sahiptir. Yeni Merkez Bankası Başkanı’nın kredi kartlarına yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştığını açıklaması, kredi kartı taksit sınırlamalarını gündeme getirdi. Sektörel bazda taksit sınırlaması, sıkı para politikasının bir yansıması olabilir.