Ekonomi

Kredi Kartı kullanarak alışveriş yapanların dikkatine

Kredi kartı kullanımı zaman içerisinde arttı. Bu yaşanan artış kapsamında Alparslan Çakar bir açıklama yaptı.

Kredi kartı kullanım durumunun yaygınlaşması ile beraber konuyla ile ilgili olan yeni gelişmeler paylaşılıyor. Kredi kartı kullanımlarını sürdürmekte olan vatandaşlar haberleri yakından takip ediyor. Kredi kartı kullanımı açısından Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar geçen hafta içerisinde açıklama yaptı. Bu açıklama sonrasında ülkede bulunan 118 milyon rakamına ulaşan kredi kartı taksit sınırlaması yapılacağı duyuruldu. Konu ile ilgili değerlendirme gerçekleştirilerek bu düzenlemenin yakında hayata geçirileceği bildirildi.

Kredi kartlarına hem limit hem de taksit sınırlaması geliyor

Ülke içerisinde kullanılan kredi kart sayısı 118 milyonu bulurken kredi kartı kullanımlarında artış gerçekleşti. Türkiye Bankalar Birliği başkanın yapmış oldukları açıklama ile beraber bu artışın kontrol altına alınması gerektiği gündemde yer aldı. Finansal üstünlüğün sağlanması amaçlı olarak yeni tedbirler alınacak. Bu tedbirler seçime kadar gerçekleşmeyecek. Kredi kartı limitleri ve taksit sayıları azalacak.

Kredi kartlarına yeni düzenleme yapılacak

Kredi kartları ile ilgili yeni düzenlemeler gerçekleşecek. Özellikle seçim döneminin de etkisi ile beraber bu tür düzenlemeler zamlı olarak sunulması açısından belirsizlik bulunsa da finansal dengenin korunması ve tüketici borçlanmasının önüne geçilmesi açısından bu tedbirlerin alınması gerektiğinden bahsedildi. Kredi kartı kullanımı açısından yaşanan artış özellikle taksit ve faiz üzerinde düzenleme yapılması ile beraber kontrole alınacak. Ekonomik istikrarın sürdürülebilir olması açısından önemli bir adım gerçekleşecek.

Kredi kartı düzenlemeleri açıklandığında haberimiz içerisinde yer vereceğiz.