Kredi kartı ödemelerinde parmak izi kararı! Ödeme yöntemi değişiyor

Kredi kartıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Garanti Bankası, kredi kartı ödemelerinde yeni bir ödeme şeklini duyurdu. Müşteriler parmak izi kullanarak ödeme yapabilecek.

Kredi kartı ödemelerinde parmak izi kararı geldi. Garanti BBVA, ödeme sistemlerinde Bonus Platinum Biyometrik Kart’ı kullanıma sundu. Bu yeni kartla müşteriler alışverişlerde parmak izi kullanarak şifresiz bir şekilde ödeme yapabilecek.

ŞİFRESİZ VE PARMAK İZİYLE ÖDEME YAPILABİLECEK

Garanti BBVA, Türkiye’nin ilk biyometrik doğrulama özelliğine sahip kartı olan Bonus Platinum Biyometrik Kartı hizmete aldı. Bu kartla parmak izi kullanılarak ödeme yapılabilecek. Alışveriş esnasında da kartlarını POS cihazının temassız alanına yaklaştırıp parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek, parmak izinin doğrulanmasıyla ödemelerini saniyeler içinde, şifre girmeden tamamlayabiliyor.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, müşterilerin bu kartla artık PIN girme ya da hatırlama ve temassız limit belirleme zahmetine de girmeyeceklerini, işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade etti.

Exit mobile version