Kredi kartı üzerindeki taksit sınırlaması ile ilgili düzenleme yapılacak! Konuyla ilgili net açıklamalar yapıldı!

Kredi kartları üzerinde taksit sınırlamasının olup olmayacağı gündeme gelmişti. Vatandaşlar kredi kartı borcu ile rekor kırıyor. Bireysel kredi kartı borçlarının geçen yıla oranla %157 oranında artıp 1 trilyon 200 milyar TL’ye kadar yükseldiği paylaşıldı.

Kredi kartları üzerinde yapılması beklenen taksit sınırlamaları ile ilgili yeni iddialar paylaşıldı. Kredi kart üzerindeki taksit sınırlandırması gündeme geldi. Merkez Bankası başkanı olarak bilinen Fatih Karahan kredi kartı taksit açıklamalar yaptı. İşte açıklamalarıyla ilgili tüm detaylar…

Merkez bankası başkanı açıkladı

Merkez bankası başkanı olarak bilinen Fatih Karahan kredi kartlarındaki taksit sınırlaması ile ilgili soruları cevapladı. Kredi kartları üzerinde bir düzenleme yapılması gerektiğinin düşünüldüğü yanıtı verildi. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği paylaşıldı.

Enflasyon raporu açıklaması

Karahan paylaşmış olduğu enflasyon raporu açıklaması içerisinde döngünün sonlandırıldığının ilan edildiğini paylaştı. Karahan indirim ile ilgili soruların sorulmaya başlandığını belirterek indirimi konuşmak adına fazlasıyla erken olduğunu dile getirdi. Karahan enflasyona bakıldığında aralık ayında %10 civarında olan bir durumun söz konusu olduğunu belirtti. Aylık enflasyona bakıldığında ana eğilimin okunduğu zaman 2024 yılı ve 2025 yılı hedefini tutturulabilecek durumda olunduğunun görülmesi gerekliliği ifadeleri paylaşıldı. O dönem için faiz indirimlerinin konuşulmaya başlanılabileceğinin altını çizen Karahan, şimdi bu konu için fazlasıyla erken olduğunu dile getirdi.

Kredi kartı taksit sınırlaması ile ilgili konuşuldu

Karahan kredi kartı taksit sınırlaması ile ilgili konuştu. Gıda fiyatları ile ilgili bir mevzu dile getirildi. Gıda Komitesi üzerindeki gıda fiyatlarının değerlendirildiği belirtildi. Aralık ayı için kredi kartı harcamaları üzerinde bir yükselim olduğu belirtildi. Geçici olup olmadığı ise çok net olmamakla ile birlikte kredi kartları ile ilgili bir düzenlemenin yapılması gerekliliğinin düşünüldüğü paylaşıldı. Bu konuyla ilgili birkaç fikrin olduğunu ve çalışmaların sürdüğü ifadeleri kullanıldı.

Kredi kartı sınırlaması ile ilgili beklenen kararların ilerleyen günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı konuyla ilgili açıklanacak olan haberleri çok yakından takip ediyor.

Exit mobile version