Gündem

Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? Diyanet’ten açıklama geldi!

Bu sene Kurban Bayramı 20 Temmuz’da başlarken, 23 Temmuz’da sona erecek. 19 Temmuz ise bayram arefesine denk geliyor. Bayrama az kalması nedeniyle vatandaşlar “Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı?” sorusunun cevabını araştırıyorlar. Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt açıklamada bulundu.

Bu sene kurban kesmek isteyen vatandaşlar, kredi kartı ile kurbanlık alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak Diyanet’ten açıklama geldi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt AA muhabirine açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, ibadetle faizin bağdaşmadığı bildirildi.

Kredi kartıyla kurbanlık alanların faizli işlemlere bulaşmaması gerektiğini söyleyen Bozkurt açıklamalarında, “Kurban dinde olan bir ibadettir. Peygamberimiz kurbanla ilgili ayetler geldikten sonra hep kurban kesmiştir. Bunu fiilen yapmıştır, bunun için sünnet diyoruz buna. İmkanı olan herkesin kurban kesmesi icap eder. Kurban kesecek kişinin Müslüman olmasının yanı sıra akil ve yetişkin olması lazım.” İfadelerini kullandı.

Küçükbaş hayvanların 1 yaşını doldurması gerekiyor

Kesilecek kurbanlıklara ilişkin bilgilendirmede de bulunan Bozkurt, “Kur’an’da dört çift hayvandan bahsediliyor. Bunlar, dişi ve erkek koyun, keçi, sığır ve devedir. Büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurması, devenin 5 yaşını doldurması, küçükbaş hayvanların da 1 yaşını doldurması gerekiyor. Kısaca, kurbanlık hayvanların hangi şartlarda olacağı ve hangi yaşlarda kesileceği, peygamberimizin sünnetinde gösteriliyor.” Dedi.