Ekonomi

Kredi Kartları Uyarı Veriyor! Hesap Kartlarının Bakiyesi Yetmiyor!

Son zamanlarda yaşanan zamlarla birlikte alım gücü düşen vatandaşın alışveriş yaparken kredi ve hesap kartlarında ki bakiye sorununda artış yaşanmakta. Vatandaş gönlünce alışveriş yapamadığı gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılarken zorluk yaşamakta. Markette, manavda, kasapta, benzinliklerde ver birçok alışveriş noktasında insanlar yetersiz bakiyelerle karşılaşıyor ve aldıklarını geri bırakmak zorunda kalıyor.

Kredi Borcu Başka Bir Kredi ile Ödeniyor!

Emekli ve asgari ücretle geçinmek zorunda olan vatandaşın yetişemediği noktada sıklıkla başvurduğu kredi kartları insanlara geçici çözümler sağlıyor. Ne yazık ki mecbur kalındığı noktada kullanılan kredi kartları ya da bu kartlardan çekilen kredilerin ödeme zamanı geldiğinde geçinmeye yetmeyen maaşlar kartların borcunu kapatmaya da yetmiyor. Bu noktada vatandaş borcu borçla kapatmaktan başka çare bulamıyor. Kredi kartının borcunu başka bir kredi kartı kullanarak ya da kredi çekerek ödemek zorunda kalıyor.

Gelirler Giderleri Karşılamıyor!

Her yeni zamla birlikte orta gelirli vatandaş için zor olan hayatta kalma mücadelesi yüksek giderleri karşılayan gelirler yüzünden daha zor hale geliyor. İnsanların en büyük sıkıntısı olan gelir gider dengesizliği birçok insanı bir şeyler almaktan alıkoyarken bazılarını da bu dengeyi sağlayamadığı için borç batağına sürüklemektedir. Vatandaş giderlerini karşılamak için gelirinin yetmediği noktada kredi kartlarına sığınırken üstesinden gelemeyeceği yeni dertler sahibi olmaktadır.

Kartlar Yüzünden İcralık Olanlar!

Geliri az olan vatandaş kartlara yüklenmekte. Aşırı ve bilinçsiz kart kullanımının sonu ise ne yazık ki icra ile bitmekte. Gelir gider dengesini kuramayan vatandaş hiç ödemeyecek gibi harcadığı kredi kartının ay sonunda ki borcunu ödeyememekte. Ödeyemediği borca bir de faiz uygulanınca altından kalkılamayacak bir hale gelen kredi kartı borçlarının sonu icra ile bitiyor. Sokaktaki birçok kişi kredi kartını ödeyemediği için bankaların icraya verdiğini söylemekte.