Ekonomi

Kredi notu düşük olanlara çağrı: Bu adımları uygulayanlara 125 bin TL’ye kadar nakit desteği verilecek!

Rusya- Ukrayna savaşı, FED faiz kararlarının baskıları ve diğer faktörlerin etkisi ile oklarını yukarı yöne doğru çeviren ekonomi piyasaları, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Söz konusu ürün zamlarından sonra hem geçinmeye hem de temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan vatandaşlar, bütçelerine destek arayışı içerisine girdiler.

Vatandaşlar zedelenen bütçelerine karşın bankaların ihtiyaç kredisi hizmetlerine yöneldiler. Ancak ihtiyaç kredisi hizmetleri için kredi notunun yüksek olması şartını koşan bankalar, ilgili şartı sağlamayan vatandaşları kapılarından geri çevirdi. Buna karşın kredi notunu yükselterek bankaların ihtiyaç kredisi hizmetlerinden destek almak isteyen vatandaşlar, ilgili yükseltme adımlarını araştırmaya başladılar.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu “findeks puanı” olarak da bilinmektedir. Bu puan, bankaların müşterilerinin güvenilirliğini ölçmek amacı ile geliştirdikleri bir sistemin ürünüdür. Bankalardan kullandıkları kredi ve kredi kartı hizmetlerinden doğan borçları zamanında ödemeyen, bankaların haciz işlemleri ile karşı karşıya kalan ve sonuç olarak kara listeye alınan vatandaşların puanları, düşüktür. Düşük puanlar, ilgili müşterilerin güvenilirliklerinin düşük olduğuna işaret eder.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Kredi notu düşük olan hatta bankaların kara listelerinde yer alan vatandaşların, puanlarını yükseltmeleri ve sonuç olarak da bankaların kredi hizmetlerinden destek almaları mümkündür. Bankalara karşı oluşan borçlarını sıfırlayan, yeni borçlarını zamanında ödeyen veya en azından asgari tutarını karşılayan vatandaşların puanları, zaman içerisinde yükselir.

Ürün Kullanımını Arttırın!

Kredi puanının yükseltilmesi için bir diğer yöntem de ihtiyaç kredisi hizmeti alınmak istenen bankanın sunmuş olduğu kredi kartı ürünlerini ve diğer ürünleri kullanmaktır. Bir bankadan, uygun çerçevede kullanılan ürünlerin sayısı ne kadar artarsa, o bankanın müşteriye karşı güveni o kadar yükselir.