Ekonomi

Kredi Notu Düşük Olanların Dikkatine: Hızlıca 40 Bin TL Kredi Çekebilmenin Yollarını Açıkladık!

Günden güne kötüleşen ekonomi, birikim yapmayı oldukça zorlaştırdı. Acil ihtiyaçları karşısında birikimi olmayan vatandaş ise soluğu banka şubelerinde alıyor, bankaların sunduğu kredi hizmetlerinden medet umuyor. Ancak bu banka kredileri herkese verilmiyor. Özellikle düşük kredi notuna sahip olan tüketicilerin banka kapıları yüzüne kapanıyor. Kredi notunu yükseltmenin en basit ve hızlı yollarını sizler için araştırdık.

 Kredi Notu Ne İşe Yarar?

Daha önce kredi çekmek için daha önce başvuru yapanlar, kredi notu terimine aşinadır. Kredi notu, tüketicilerin çektikleri kredilerin geri ödeme performansını değerlendirip bir not veren sistemdir.

Kredi Kayır Bürosu tarafından belirlenen kredi notları, tüketicinin kullandığı bankacılık hizmet ve ürünleri ile birlikte mevcut gelir durumunu da hesaba katar. Bunların hesaplanması ile bir kredi notu ortaya çıkar. Bu kredi notu, kişinin kredi kullanmak istemesi durumunda bankalar tarafından incelenir ve tüketicinin geçmişteki kredi geri ödemelerindeki performansına erişilir.

Kredi notu, bankaya tüketici hakkında bir fikir verir. Düşük kredi notuna sahip olan tüketicileri riskli müşteri grubuna alan bankalar, genellikle bu gruba kredi vermeyi tercih etmezler.

Kredi Notunu Yükseltmenin En Basit Yolları

Kredi notunun düşük olması, tüketicinin kredi kullanmasına sonsuza kadar bir engel teşkil etmez. Yani kişi, kredi notunu birkaç basit yöntem ile tekrar yükseltebilir, istediği krediler için bankaların kapısını çalabilir.

Kredi notunu daha yüksek seviyelere çekmek isteyen tüketiciler, öncelikle gecikmeli durumdaki banka borçlarını kapatmalıdır. Banka borçlarının gecikmeye düşmesi, kredi notunun sürekli olarak düşmesine neden olur. Bu nedenle ilk adım olarak gecikmeli borçlar kapatılmalıdır.

İkinci olarak, kredi notunu yükseltmek isteyen tüketiciler, düşük limitli kredi kartı alarak ya da düşük tutarlarda kredi çekerek ardından bunların geri ödemesini altı ay boyunca aksatmadan zamanında yaparak kredi notunu yükseltebilirler