Ekonomi

Kredi notunu yükseltmek mümkün mü? Kredi notu nasıl yükselir? Hangi bankalar kredi notu düşük olanlara kredi verir?

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının tavan fiyata doğru adım adım yaklaştığı şu günlerde, gündelik hayat şartları da iyice ağırlaşmaya başladı. Gelirin sabit giderin ise günden güne katlandığı ekonomik süreçte, vatandaşlar nakde olan ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarına arka arkaya başvuru yapmaya başladılar.

Bankaların kredi hizmetlerinden yararlanarak nakde olan ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlara, ilk olarak kredi notu şartı koşuldu. Bankaların kredi hizmeti politikaları gereğince kredi notu düşük olan kişilere nakit hizmeti verilemeyeceği bildirildi. Bu kapsamda giderek dar boğaza düşen kredi notu düşük kişiler, ilgili puanlarını arttırmanın yollarını ve puan artışı olmasa dahi kredi hizmeti sunacak olan bankaların var olup olmadığını araştırmaya başladılar.

Kredi Notu Neden Düşer?

Kredi notunun düşmesi pek çok faktör çerçevesinde ele alınabilmektedir. Ancak temel olarak bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını gününde ödemeyen kişilerin kredi notu hızla düşmektedir. Bu kişiler zaman içerisinde ödeme performanslarını yükseltmedikleri takdirde bankalar tarafından “çok riskli” olarak kategorize edilir ve finansman hizmetlerinden yararlanmaları engellenir.

Kredi Notunu Yükseltmek Mümkün Mü?

Kredi notunun yükselmesi mümkündür. Bu kapsamda borçların sıfırlanması, mevcut borçların gününde ödenmesi, hesapta sürekli olarak bakiye bulundurulması, kullanılan banka ürünlerinin sayısının arttırılması, otomatik fatura ödeme talimatlarının verilmesi gibi adımlar kredi notunu yükselmektedir.

Kredi Notu Düşük Olan Kişilere Hangi Bankalar Finansman Sağlar?

Kredi notu düşük olan kişilere çoğu banka finansman hizmeti sunmamaktadır. Ancak zorlu ekonomik şartlar çerçevesinde vatandaşların daha fazla mağdur olmalarına göz yummak istemeyen Fibabanka, Akbank, Enpara ve Vakıfbank, kredi notu düşük olan vatandaşlara bir kereliğe mahsus olmak üzere şans tanımaktadır.