Ekonomi

Kredi ve kredi kartı borçlarının altında ezilen borç sahiplerinin dikkatine O bankalar, borçlarınızı sıfırlama imkânı tanıyacak! 2022 borç kapatma kredisi

Yaklaşık olarak iki yıldır hayatımızda olan pandemi ve 2021 yılının sonlarına doğru ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler sebebi ile nakit ihtiyacı artan vatandaşlar, yoğun bir şekilde bankaların kredi ve kredi kartı hizmetlerinden yararlandılar. Bu esnada kötüleşen ekonomik durumlar ve pandeminin etkilerinin hala devam etmesi gibi sebeplerden ötürü bankalara olan borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar, kredi ve kredi kartı borçlarının altında ezilmeye başladılar. Özellikle birden fazla bankada borcu bulanan vatandaşlar, konu ile ilgili alternatif çözümler araştırmaya başladılar.

Yeni dönemde hem kendi müşteri sayısını arttırmak hem de vatandaşların kredi ve kredi kartı borcundan kaynaklı yaşadıkları mağduriyetleri gidermek amacı ile çeşitli kampanyalar düzenleyen bankalar, vatandaşların borçlarını sıfırlama ve tek banka altında toplama imkânı tanıyacaklarını duyurdular. Bu kapsamda borç kapatma kredisi ya da borç sıfırlama kredisi başlığı altında vatandaşlara destek sağlayacağını açıklayan bankalar arasında, Yapıkredi Bankası, ING Bank ve QNB Finansbank yerini aldı.

QNB Finansbank 2022 Borç Sıfırlama Kredisi

Özel banka statüsünde hizmet vermeye devam eden QNB Finansbank, yeni dönemde vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarının altında ezilmesini ve bankalar arasında bölünmesini engellemek amacı ile borç sıfırlama kredisi hizmetini geliştirdiğini açıkladı. Banka, geliştirmiş olduğu yeni dönem kredi hizmeti ile ilgili olarak örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

  • Kredi tutarı: 10 bin TL
  • Vade: 36 ay
  • Aylık faiz oranı: Yüzde 2,20
  • Ödenecek aylık taksit tutarı: 433,77 TL

ING Bank 2022 Borç Sıfırlama Kredisi

Yeni dönemde, vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarını tek bir çatı altında toplanmasına olanak sağlayan bankalardan biri de ING Bank oldu. Banka ilgili hizmeti için örnek kredi hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

  • Kredi tutarı: 10 bin TL
  • Vade: 36 ay
  • Aylık faiz oranı: Yüzde 1,79
  • Ödenecek aylık taksit: 402 TL

Yapıkredi Bankası 2022 Borç Sıfırlama Kredisi

Yapıkredi Bankası da yeni dönemde borç sıfırlama kredisi hizmeti sunacağını açıklayan bankalardan biri oldu. Banka, ilgili hizmetinden yararlanmak isteyen her müşterisi için özel bir ödeme planı geliştireceğini duyurarak, hizmet başvuruları için müşterilerini banka şubelerine davet etti.