Ekonomi

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! 6 ay ödeme yapılmayacak

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın kredi veya kredi borcu bulunuyor. Borçlu olanlara ise güzel haber BDDK’dan geldi. Corona virüsü pandemisinin devam etmesi nedeniyle ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredilerde ödemesiz süre 6 ay uzatıldı.

İlk kez 11 Mart tarihinde Türkiye’de tespit edilen corona virüsü nedeniyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi ve kart borcu olan vatandaşları sevindiren uygulamalar başlatmıştı. Daha önce kredi takip süresi 90 gün olarak belirlenip yasal işlemler uygulanırken, salgından sonra bu süre 180 gün (6 ay) olarak kararlaştırılmıştı. BDDK’dan bu kapsamda bir müjde daha geldi. 31 Aralık’ta sona erecek uygulamanın süresi corona virüsü pandemisinin devam etmesi nedeniyle 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldı.

Sınıflandırılma şartı 2021’e kadar uzatıldı

BDDK tarafından alınan uzatma kararı, ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredilerinde uygulanacak. Ayrıca bir yıllık izleme süresi içerisinde anapara ve/veya faiz ödemesi 30 günden fazla geciken ya da bu süre içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan kredilerin 3’üncü grupta (takipteki krediler) sınıflandırılma şartı 30 Haziran 2021’e kadar uygulanmayacak.

Vakıfbank evlilikten eğitime, beyaz eşyadan mobilyaya kredi verdiğini açıkladı!

Salgın sürecinde vatandaşa uygun finansmanlar ile destek olan Vakıfbank taksitli kredi fırsatını duyurdu. Kredi özelliklerine ve kredi başvuru ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de salgın döneminde kamu ve özel bankalar çeşitli kredi kampanyalarını duyurdular. Bu kapsamda Vakıfbank taksitli kredi fırsatını resmi internet sayfası üzerinden açıkladı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

2020-2021 Dönemi KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu resmi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile 2020–2021 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Aralık ayı konut kredisi faiz oranları değişti!

Kamu ve özel bankalar faiz oranlarını güncellediler. Bu nedenle vatandaşlar banka kredi araştırmaları yapıyorlar. Peki, 4 Aralık Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları nedir? İşte cevabı…

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Aralık ayı konut kredisi faiz oranları değişti!

Corona virüsü pandemisi sonrası kamu bankaları uygun finansmanlı konut kredi vereceklerini duyurmuştu. Ancak yılsonuna gelinmesi ile beraber kredi fırsatları da sona erdi. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları

Salgın döneminde vatandaşların ekonomik olarak mağduriyet yaşamaması için kamu ve özel bankalar çeşitli kredi kampanyaları başlatmıştı. Bu kapsamda verilen konut kredilerine ise vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti. 2020 yılı içerisinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ise kötü haber geldi. Yılın son ayında bankalar konut faiz oranlarını güncellediler. Peki, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası güncel konut kredisi faiz oranları nedir? İşte cevabı

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.