Kremlin’den Zelenskiy-Putin görüşmesine ilişkin açıklama geldi! Putin, Zelenskiy’nin “diyalog” çağrısına heyet mi gönderecek?

RIA haber ajansının aktardığı son dakika haberine göre Kremlin’den, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Kremlin’den gelen açıklamada Putin ile Zelenskiy’nin görüşmesine ilişkin “Görüşme talebini not ettik” ifadesi yer aldı. Habere göre Putin, Ukrayna heyeti ile görüşmeler için Minsk’e bir heyet göndermeye hazır. Kremlin’den gelen açıklamalar sonrasında Zelenskiy ise Putin’e “diyalog” çağrısında bulunarak “Müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum” sözlerini dile getirdi. Çin medyasında ise Rusya’nın üst düzey müzakereye hazır olduğu bilgisi yer alırken “Putin görüşmeye hazır olduğunu söyledi” ifadesine yer verildi.

“Rusya ile Konuşmaktan Korkmuyoruz”

Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonun ikinci gününde taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy, Cuma günü yaptığı açıklamasında “Rusya ile konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında hiçbir şey konuşmaktan korkmuyoruz” sözlerine yer verdi. Zelenskiy ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgalin sadece bir işgal olmadığını, bunun “Avrupa’ya karşı savaşın başlangıcı” olduğunu dile getirdi. Ukrayna Devlet Başkanı açıklamasında öte yandan bu durumun Avrupa’nın birliğine ve Avrupa kıtasının tüm ilkelerine karşı olduğunu da ifade etti.

Zelenskiy Avrupalı Devletlere Seslendi

Zelenskiy, Ukrayna’da yaşanan durumun 2. Dünya Savaşı’nı hatırlattığını vurguladı ve “Eminim ki hepiniz görüyorsunuz, tüm Avrupa görüyor. Ancak biz tam anlamıyla bir şey yapacağınızı görmüyoruz. Ukrayna’ya bu kadar yavaş yardım ederken nasıl kendinizi koruyacaksınız?” dedi. Zelenskiy, Avrupalı devletlerden gelen yaptırımların hepsinin masada olması gerektiğini, çünkü bu durumun herkes için bir tehdit olduğunu belirtti.

Putin’in Minsk’e Heyet Göndereceği İddiaları

Zelenskiy’nin dile getirdiği bu açıklamalardan birkaç saat sonra Kremlin’den bir yanıt geldi. Kremlin’den gelen yanıtta “Görüşme talebini not ettik” ifadesi kullanıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova’nın Zelenskiy’nin teklifini değerlendireceğini ve Kiev’den beklentileri olduğunu dile getirdi. Kremlin’den gelen bu açıklama sonrasında Zelenskiy ise Vladimir Putin için “Müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum” dedi. RIA haber ajansının haberinde ise Putin’in, Zelenskiy ile görüşmek üzere bir Rus heyetini Minsk’e göndermeye hazır olduğu beliritldi.

Exit mobile version