Gündem

2021 Yılında Değer Kazanacak Kripto Paralar

Kripto paralar… Bildiğiniz gibi geçen seneyi yine Bitcoin zirvede tamamlamıştı. Yaklaşık olarak değerleri 30.000-40.000 dolar arasında seyderiyor. Bitcoinin dışında Etherium ve Ltc büyük ivme yakaladı. Bir yatırım aracı olarak görülmeye başlamasının ardından kripto paralar büyük ilgi görmeye başladı. 2021 yılında değer kazanacak kripto paralar kervanına öncelikle kripto para kavramını ve oluşumunu anlatarak başlayalım. egehaber.com

Kripto Para Kavramı

Kripto para kavramı en basit haliyle (kriptoloji) yani şifrelenmiş dijital değerdir. Kripto paralar bir döviz niteliği taşırlar. Kripto değerler merkezi bankaların aksine merkeziyet sizdirler.

Kripto paralar dağıtım ve kullanım sırasında bir muhasebe kaydı gibi düşünebileceğiniz blok zincirine bağlıdır. Bu blok zinciri nede değineceğiz.2009 da Nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin ilk kripto değerdir. O zamandan günümüze oluşan serüvende birçok kripto değer oluştu. Bu oluşan değerlere ise alt coin ismi verildi. Alt coin (alternatif coin ) anlamı taşımaktadır. Bunu şöyle düşünebilirsiniz Bitcoin değeri yüksek bir kağıt para alt coinler ise madeni para demektir. Kripto paralar dijital cüzdanlarda saklanır. Bu cüzdanların taşınabilir, kâğıt baskı, tamamen ağ kontrollü olanları mevcuttur.

Blok Zinciri (Blockchain)

Blok zinciri (Blockchain) herhangi bir ağdaki verilerin sürekli kaydedilmesini sağlar. Bilgisayar veri tabalarına benzer özellikler taşır ancak uçtan uca değil merkezi olmayan bir kayıt tutarak her kullanıcısının kendine ait bir cüzdan (dijital) sahip olmasını ve yapılan işlemlerin görüntülemelerine izin verir.

Yapılan her bir işlem bir sonraki blok kullanıcı ilişkisini şifrelenmiş bir bağ ile tutar. Bu şekilde her hangi bir hack olayı neredeyse imkansızdır. Anlaşılan kısmıyla blok zinciri kripto paraların oluşturduğu sanal bir evrendir.Block zincirine duyulan ilgi isi merkezi sistemlerin sabit değer ve dengeleri özgünlük kavramı ve yüksek işlem ücretleri gibi negatif yönlerinden arınma sirkülasyonudur.

Kripto Para Kullanımı

Kripto para kullanımı her ne kadar merkezi bir sisteme bağlı olmasa da bazı ülkeler kullanılması ve ticarete dönüştürülmesine karşıdırlar. Unutmayalım ki kısıtlamalar ve engeller olsada local olarak paxful ve bisq gibi sistemler kullanılabilir.

Kripto Para Ticaretinin Yasal Olmadığı Bazı Ülkeler
– Çin
– Hindistan
– Ekvador
– Indonezya
– Morocco
– Zambia
– Nepal
– Mısır
– Amerikan Samoa

2021 Yılında Değer Kazanabilecek Muhtemel Kripto Paralar

Kripto paralar ve ticaretiyle ilgili bu yazım için son sözlerimi 2021 yılında değer kazanabilecek muhtemel kripto paralarla noktalıyorum. Tabi bunlar tahmin ve öngörüdür. Kesinlik ifade etmez.
– ETHERİUM
– LİTECOİN
– CHAİNLİNK
– TETHER
– POLKADOT