Ekonomi

Kripto Para Cephesinde Flaş Gelişme! Yeni Yasa Resmen Hazır!

Kripto para son dönemin en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Hindistan, Çin ve Rusya’nın kripto para için yasal düzenlemeyle yasak getirmesi her ne kadar sanal paranın düşüşüne sebep olsa da bir çok vatandaş halen kripto para birimlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto para için önemli bir açıklama da bulundu. İşte o açıklama…

 

Kripto Para TBMM Gündeminde!

Bilindiği üzere ülkemizde Mayıs ayında Resmî Gazete’de yayımlanan “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile en çok tercih edilen sanal kripto para resmen tanınmıştı. Bugün yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomist ve akademisyenler ile bir araya geldi.

Gerçekleşen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kripto paraya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para için; “Yasa hazır. Gecikmeden Meclis’e göndererek bu konuda adım atacağız” ifadelerini kullandı.