Ekonomi

Kripto Para Cephesinde Önemli Gelişme! Yasal Düzenleme Gelecek!

Kripto para son dönemin gündeminden düşmeyen önemli konuları arasında yer almaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca yatırımcı kripto para birimlerini yatırım aracı olarak kullanmaya başladı. Bunun üzerine ülkeler bir dizi kripto para kararı için masaya oturdu. Ülkemizde de kripto para için alınacak kararlar merakla takip ediliyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kripto para için önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama…

“Amacımız Yasaklamak Değil!”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para için önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti, kripto para için yapılacak yasal düzenleme amacıyla masaya oturdu. Mustafa Elitaş, Binance’nin Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez ve heyetiyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, amaçlarının yasaklamak olmadığını yasal düzenleme için çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Yapmak istediğimiz yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenlemeyi ortaya çıkarmak. Bizim amacımız, piyasaya giren insanların, burada yatırım yapmak isteyen insanların, belli bir birikimini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışan insanların mağdur edilmesini önleyici bir yasal düzenleme. Önce Hazine ve Maliye Bakanlığı, arkasından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi kuruluşlarla paylaşıp, taslağı net hale getirip, kanun haline getirmeye çalışacağız. Var olan taslağı birkaç kurum çalışmış. Var olan taslağın kanun olarak görülmesini doğru bulmuyoruz. Son sözü, son şeklini TBMM verecek. Çünkü biz zaten ortaya bir taslak koymak için paydaşlarla görüşüyoruz”

Öte yandan ortaya atılan kripto para ‘dan vergi kesilecek iddialarını da yalanlayan Mustafa Elitaş, sözlerine şöyle devam etti;

“Kamuoyunda, sosyal medyada ‘yapılacak düzenleme ile yüzde 40 vergi gelecekmiş’ gibi haberlerin aslı astarı yok. Sadece nasıl mağduriyetler oluşuyor, bunları tespit etmek ve buna göre bir düzenleme hazırlamak amacımız. Çünkü bu konu çok teknik bir mesele ve sürekli gelişen, saniyeler içinde değişimlerin yaşandığı bir mesele. Esas itibarıyla yapmak istediğimiz; genel çerçeve bir yasayı ortaya çıkarmak. Birikim sahiplerini, bu konuda fikir beyan eden kişileri dinleyerek, ne tür bir yaklaşım ve ne tür bir yasal düzenleme olması gerektiği konusunu netleştiriyoruz. Bütün fikirler aynı değil. Her gelen grup, fikirlerini farklı farklı beyan ediyor. Biz farklı paydaşları dinlemeye devam edeceğiz. TBMM olarak bizim görevimiz; bu isteklerin bir bileşkesini oluşturup, bir kişiyi, grubu yüzde 100 tatmin etmek yerine, büyük bir çoğunluğu makul bileşende bir araya getirmek.”