Kripto Para Cephesinde Yeni Dönem! TBMM Gündemine Geldi!

Kripto para gündemden düşmüyor. Özellikle son dönemde milyonlarca yatırımcının dikkatini çeken kripto para birimleri, birçok ülkenin dikkatini de üzerinde topladı. Birkaç ülkede yasaklanan kripto para ülkemizin de gündemide yer almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde para birimi olarak kabul eden El Salvador ile görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından kripto para TBMM gündemine geldi. İşte detaylar…

Binance Resmen Duyurdu!

Sanal yatırım araçlarının önde gelenlerinden olan kripto para cephesinde ülkemiz adına yeni adımlar atılmaya başlandı. TBMM ‘de kripto para için mesai başladı. Kripto para borsası olarak bilinen Binance TR ‘den önemli bir açıklama geldi. Kripto para birimlerinden en çok bilinenler arasında olan Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti. Bitcoin % 8 düşüşle 35 bin 655 dolardan işlem görmeye devam ederken,  Ethereum % 13 oranında kayıpla 2491 dolar’dan işlem görüyor.

Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde kripto para için yaptığı açıklamada amaçlarının yasaklamak değil yasal bir düzenleme getirmek olduğunu dile getirmişti. Ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bir araya gelen Binance TR, yapılan görüşmenin ardından şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Kullanıcılarımız,

Bugün, Binance TR ekibi olarak, AK Parti Grup Başkan Vekili Sn. Mustafa Elitaş ve değerli çalışma arkadaşlarıyla kripto varlıklara ilişkin olası düzenleme ve çalışmalarına katkı sunmak ve bu konuda her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirmek amacıyla bir araya geldik.

Görüşmede, olası düzenleme hakkında dünyadan en iyi uygulama örneklerine dayanan düzenleme önerilerimizi sunma ve bunları istişare etme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz.

Bizleri kabul eden Sn. Mustafa Elitaş ve ekibine misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunar; kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin ekosistemi büyütmesi ve güçlendirmesini temenni eder ve bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Binance TR İletişim Ekibi”

 

Exit mobile version