Ekonomi

Kripto Para’ da Bugün! Boğa Sinyali Veriyor!

Kripto Paralar, Mayıs ayından beri ilk kez yükselişe geçti. Gözlenen bu yükseliş, Kripto para kullanıcılarını heyecanlandırdı. Kripto para piyasası, Ethereum ve Bitcoin öncülüğünde boğa piyasası sinyali vermeye başladı. Bitcoin’in bugün 50 bin dolar psikolojik direnç seviyesini aşması ve Ethereum’un 3 bin 800 dolar seviyesinin üzerine çıkması birlikte piyasayı olumlu etkiledi.

Boğa piyasası (bullish market), piyasanın yükseliş trendinde olduğu yani fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği ve yatırımcıların alıma geçeceği dönemdir.

Kripto Para Birimlerinde Bugün

  • Genel olarak 46 bin ile 48 bin dolar seviyesi arasında konsolide olan Bitcoin, dün ilk kez bu seviyeleri aşarak 49 bin doların üzerine çıktı. Bugün itibarıyla 50 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin bu seviyenin hemen altında hareketini sürdürüyor. Bitcoin’de yükselişin tekrardan ivme kazanması için 50 bin dolar psikolojik direnç seviyesinin üzerinde kalıcı duruşunu artırması gerekiyor. Eğer Bitcoin bu seviye üzerinde yer edinirse yeni direnç 51 bin 900 olarak öne çıkabilir. Bugün gelen ralli sonrası Bitcoin’de fiyatlama tekrardan düzeltme hareketlerine dönüşürse Bitcoin, 46 bin dolar desteğine geri çekilebilir.
  • Geçtiğimiz haftalarda Cardano ağ geliştiricilerinin getirdiği güncellemelerle birlikte sert yükseliş kaydeden Cardano, 2.97 dolar seviyesine çıkarak rekor kırmıştı. Hafta geneline bakıldığında ise geri çekilmelerin gözlendiği Cardano, 2.70 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Bugün itibarıyla kripto para piyasasında yaşanan ivmelenmenin etkisiyle birlikte Cardano, 3.10 dolar seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. İki günlük fiyat hareketlerine bakıldığında ise Cardano yatırımcısına yüzde 15 kazandırdı. Böylelikle uzun bir aranın ardından Cardano, 3 dolar seviyesinin üzerine çıkarak çok kritik bir eşiği aşmış oldu.
  • Ethereum’da yükseliş trendinin ivme kazanması için 4 bin dolar psikolojik direnç seviyesi önemle takip edilirken bugün itibarıyla Ethereum, 3 bin 800 dolar seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Bu gelişmelerle birlikte Ethereum, 2 günde yatırımcısına yaklaşık olarak yüzde 19 kazanç sağladı.