Kripto Para’ da Yeni Gelişme! SEC’ den Açıklama Geldi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde menkul kıymetler ve borsaları denetleyen bir kuruluş olan SEC başkanından Kripto Para ‘ya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının hayatta kalabilmeleri için regülasyonlara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

“Bir fark göremiyorum”

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler Kamu yararı açısından bakıldığında kripto varlıklar ile diğer varlıklar arasında bir fark görmediğinin bakışının teknoloji nötr olduğunu ifade etti.

Finans sektörünün güven ile alakalı olduğunun altını çizen Gensler, “Tarih bize gösteriyor ki eğer ayakta kalmak istiyorsanız kamu politikası çerçevesi içinde bir yeriniz olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kripto Para’ da Son Durum

Bitcoin yaklaşık 1 haftadır zaman zaman 50.000 dolarlık psikolojik seviyeyi kırmaya çalıştı ancak yeterli alımlar şu ana kadar gelmedi. Dünyanın en büyük kripto parası, bu sabah itibarıyla son 24 saatte yüzde 0.4 yükselişle 47.300 dolara çıktı.

Ethereum bugün yüzde 9.3 yükselerek 3.533 doları gördü. Bugün 3.500 doları kalıcı olarak kırıp kıramayacağı takip edilecek.

Solana ise son 1 haftada yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetmesinin ardından bugün yüzde 4.5 düşüşle 112.8 dolara geriledi

Exit mobile version