Kripto Para Düzenlemesiyle İlgili Yeni Gelişme! Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Açıkladı!

Dünyanın dört bir yanında popüler bir yatırım aracı haline gelen kripto paraya ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. Ancak en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan kripto para için ülkelerden de peş peşe kararlar gelmeye devam ediyor. Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkelerde yasak kararı alınırken El Salvador, para birimi olarak kabul ettiklerini duyurmuştu. Peki ülkemizde son durum nedir? İşte kripto parada son gelişmeler…

Hukuki Düzenleme Geliyor!

Kripto para için yeni gelişmeler arka arkaya gelmeye başladı. Ülkemiz meclis gündeminde kripto para mesaisi devam ederken Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli bir açıklamada bulundu. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı açıklamaya göre hukuki düzenlene için hazırlıklar başladı.

Geçtiğimiz günlerde Binance TR ve BtcTurk ile yapılan toplantıların ardından meclis kararını verdi. Hukuki düzenleme sayesinde yatırımcılar için daha güvenli bir yatırım aracı olması planlanıyor. Hukuki düzenleme için kollarını sıvayan TBMM’nin henüz kripto paraya ilişkin hangi konuları kapsam içine alacağı belli değil. Firma yetkililerinin TBMM için hazırladıkları sunumun ardından alınan hukuki düzenleme kararının ne zaman yasalaşacağı konusunda kesin bir açıklama için gözler meclise çevrildi.

Öte yandan kripto para’nın en çok yatırımcısına sahip olan birimlerinden olan Bitcoin cephesinden flaş haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda en yüksek zirveyi gören bitcoin son aylarda 32 dolar seviyesinde kadar gerileyerek yatırımcısını hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak son dakika bilgisine göre Bitcoin yeniden yukarı yönde bir ivme göstererek 36 dolar seviyesine çıktı. Ethereum ise son günlerde düşüş eğilimi göstermeye devam ediyor. Ethereum 2.390 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ederken uzmanlar, bugün açıklanacak FED kararının döviz altın’da olduğu gibi kripto para cephesinde de büyük değişimler yaşanacağını iddia ediyor.

Exit mobile version