Kripto para piyasası FED’in faiz açıklamasından nasıl etkilendi? Faizlerin artması kripto paraları nasıl etkiler? Bitcoin, Dogecoin, Ethereum…

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası hem mevcut yatırımcıların hem de piyasaya dahil olmak isteyen potansiyel yatırımcıların yakın markajı altında olmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz açıklamalarının, kripto para piyasasına nasıl etki edeceği merak konusu oldu. Yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar konu ile ilgili olarak araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki FED faizleri arttırır ise anacoinler bu durumdan nasıl etkilenecek?

FED Faizleri Arttıracak Mı?

Tüm dünya piyasaları ABD Merkez Bankası FED’in açıklayacağı faiz kararlarını merak içerisinde bekliyor. FED’in açıklayacağı faiz oranı başta dolar ve euro olmak üzere, altın piyasası ve kripto para piyasasına da doğrudan etki edecek. Bu neden ile bu piyasalara yatırım yapmış olan ya da yatırım yapmayı düşünen kişiler, faiz oranlarında yaşanan gelişmeleri heyecan ile takip ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ilgili konu için yetkilendirilmiş olan kişilerin açıklamalarından sonra yeni dönem ile birlikte faizlerin arttırılacağı düşünülmeye başlandı. Faizlerde artış olacağı dedikoduları, yatırımcıların konuya karşı gard almalarını gerektirecek. Bu neden ile yatırımcılar, faiz artırımı yaşanması durumunda kripto para piyasalarında yaşanacak olan gelişmelerin olumlu yönde mi olumsuz yönde mi olacağını araştırmaya başladı. Ayrıca FED’in, yaşanan enflasyon ile mücadele edebilmek amacı ile 2022 Mart ayı itibari ile faiz artırımı yapmaya başlayacağı, bu nedenle de bilançoyu küçültmeye gidileceği de olasılıklar arasında yerini alıyor.

FED Başkanının Açıklamaları Kripto Paraları Nasıl Etkiledi?

FED Başkanı Jerome Powell son dönemde dünya genelinde en çok takip edilen kişiler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu’nda düzenlenen bir oturuma katılım sağlayan Başkan Powell, ABD’nin enflasyon ile mücadele etmek konusunda kararlı olduğunu dile getirdi. Bu neden ile bilançonun küçültülebileceğinin sinyallerini veren Powell, yaptığı açıklamalar ile faiz artırımı iddialarını güçlendirdi.

Başkanın açıklamalarından sonra gözler kripto para piyasalarına çevrildi. Açıklama sonrasında yükselişe geçen S&P 500, kripto paralara da etki etti. Kripto paralar, Başkan Powell’ın açıklamalarından sonra toparlanmaya başladı.

Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Tüm dünyanın merak ile beklediği FED faiz kararının, 26 Ocak 2022 tarihinde saat 21:00’de açıklanacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version