EkonomiGündem

Kripto para piyasası yatırımcıları hapse mi girecek? Milyonlarca insanı etkileyecek o yasa geliyor!

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasasında yaşanan gelişmeler, milyonlarca mevcut yatırımcı ve diğer potansiyel yatırımcılar tarafından merak ile takip ediliyor. Geride bıraktığımız haftalarda hem döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar hem de kripto paralar ile ilgili diğer ekonomik faaliyetler, birçok ülkede kripto para piyasası ile ilgili sert kararların alınmasına sebep oldu.

Yeni dönem içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen kripto para piyasası düzenlemeleri, ülkemiz içerisinde de uygulanmaya başlayacak. Her ülkenin kendi yönetim politikası ve ekonomik düzenlemeleri göz önünde bulundurularak, hakkında farklı kararların alındığı kripto para piyasası ile ilgili ülkemizde de birçok değişikliğe gidilecek. Piyasa ile ilgili son dakika yapılan açıklamalar sonucunda birçok yatırımcı hakkında hapis kararının verilip verilmeyeceği merak edilmeye başlandı. Bu konu ile ilgili yatırımcılar paniğe kapıldı!

Kripto Para Piyasasına Hapis Düzeni!

Tüm dünya genelinde son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmeler, ülkelerin kripto paralar ile ilgili çeşitli kararlar almasına sebep oldu. Yakın zamanda kripto para piyasası ile ilgili sert düzenlemeler yapacağını açıklayan ABD’nin bu kararına destek verir nitelikte birçok ülke tarafından açıklama yapılmaya başlandı.

Türkiye’de kripto para yatırımları ile ilgili düzenlemeler yapacağını geçtiğimiz günlerde bildirmiş ve bu düzenlemeleri karara bağlamadan önce çeşitli yatırımcılar ile bir toplantı gerçekleştirmişti. O toplantının ardından kripto para yasası taslağının detaylarına ulaşıldı. Taslağa göre, devlet tarafından herhangi bir izni olmamasına rağmen faaliyetlerine kripto para piyasası üzerinden devam eden gerçek ve tüzel kişiler hapis istemi ile yargılanacak. Konu ile ilgisi olduğu tespit edilen yatırımcılar hakkında 3 ile 5 yıl arasında değişiklik gösteren hapis kararı verilecek.

Müşterilerinin Hesaplarını Zimmetine Geçirenler 20 Yıl Hapis Yatacak!

Açıklanan kripto para taslağına göre faaliyetlerini kripto para varlık yöneticisi olarak sürdüren kişilerin, kripto para hesaplarını yürüttüğü müşterilerinin hesaplarında ki birikim ve yatırımları kendi zimmetine geçirdiğinin tespiti halinde, bu kişiler 10 yıldan 20 yıla kadar değişiklik gösteren hapis cezası istemi ile yargılanacak!

Alım Satım Kurum Denetiminde Yapılacak!

Yeni dönem itibari ile yürürlüğe girmeye hazırlanan kripto para yasası, yeni detayların ortaya çıkması ile birlikte şekillenmeye başladı. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte yatırımcılar, kripto para alım satımlarını yalnıza ilgili kurum denetiminde gerçekleştirebilecek!