Kripto para piyasasında neler oluyor? Liderliği elden gitmek üzere olan Bitcoin, piyasadan silinecek mi? Altcoinlerde durum nasıl? BTC, Ethereum…

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası, dünya genelinde birçok yatırımcıyı bünyesinde barındırıyor. Potansiyel yatırımcıların da yakından takip ettiği kripto paralar, 2022 yılına girilmesi ile birlikte yatırımcılara zor zamanlar yaşatmaya başladı.

Lider coin durumunda olan Bitcoin’de, son 12 saat içerisinde sert bir düşüş yaşandı. Durumdan etkilenen altcoinlerde de düşüş gözlenmeye başladı. Yatırımcıları tedirgin eden bu durum karşısında piyasa analistleri Bitcoin tahminlerini yayınladı.

Bitcoin’de Beklenmeyen Düşüş!

Kripto para piyasasında yer alan ve yatırımcıların en çok umut bağladığı kripto para olan Bitcoin, son zamanlarda gösterdiği dalga performanslar ile hem yatırımcıları hem de analistleri tedirgin etmeye devam ediyor.

2021 yılının son haftalarına doğru düşüş trendine giren lider kripto para Bitcoin, 2022 yılının başı itibari ile hafif bir toparlanma yaşadı. Dün 43 bin dolarlık seviyeye kadar yükselmeyi başaran Bitcoin, piyasa içerisinde ki satış baskılarından sonra sert bir düşüş yaşadı. Son 12 saat içerisinde, %7,80 oranında değer kaybı yaşayan Bitcoin, son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. 38 bin 262 dolar seviyelerine kadar gerileyen BTC, yeni gün itibari ile 39 bin dolar seviyesinden işlem görmeye başladı.

Bitcoin Yükseliş Trendine Nasıl Geçecek?

Bitcoin’in son 12 saat içerisinde nerede ise yüzde 8 oranında yaşadığı değer kaybı, yatırımcıların paniklemesine sebep oldu. Son 6 ayın en düşün seviyesini gören BTC’nin, piyasa içerisinde ki geleceği merak edilmeye başlandı. Mevcut yatırımcılar ve Bitcoin’i yakından takip eden potansiyel yatırımcılar, konu ile ilgili olarak uzman görüşlerini araştırmaya başladı.

Bitcoin grafiklerini teknik açıdan değerlendiren kripto para analistleri, bir satış baskının daha yaşanması durumunda Bitcoin’in 37 bin 500 dolar seviyesinin altına gerileyeceğini düşündüklerini dile getirdiler. Bitcoin’in tekrar yükseliş trendine girmesi için ise boğaların 40 bin 500 dolar seviyesinde dirençli olması gerekiyor.

Altcoinlerde Durum Ne?

Kripto para piyasasının lider coininde gözlenen ani düşüş, altcoinlerin de direkt olarak etkilenmesine sebep oldu. Bitcoin’in değer kaybı yaşadığı esnada Ethereum %7,5, BNB %9, ADA ise %8 oranında değer kaybetti.

Exit mobile version