Kripto para piyasasında son durum: 1,11 milyar dolarlık pozisyon tasfiye oldu!

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından birisi olarak karşımıza çıkan kripto para piyasası hem ülkemizde hem diğer yurtdışı ülkelerinde milyonlarca yatırımcıya ev sahipliği yapıyor. Ek olarak para piyasasına katılım sağlayarak birikimlerini değerlendirmek isteyen potansiyel yatırımcılar tarafından da yakın takibe alınmış olan kripto para piyasası, döviz kurlarına ve altın fiyatlarına bağlı olarak düşüş yaşamaya başladı.

Geride bıraktığımız yıl son çeyreğinden bu zamana kadar oklarını yukarı yönde tutmaya devam eden ekonomi piyasaları ve mart ayı itibari ile resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, kripto para piyasasını da direkt olarak etkiledi. Ana coinlerin ve alt coinlerin değerlerinin oldukça düşmesine sebep olan ekonomik gelişmeler, yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Buna bağlı olarak son 24 saat içerisinde para piyasasında gözlenen değişimler, şaşkına çevirdi.

Bitcoin 30 Bin Doların Altına Düştü!

Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin, ekonomi piyasalarının hareketlerine ve diğer gelişmelere bağlı olarak değer kaybı yaşadı. Son 24 saat içerisinde yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybı yaşamış olan ana coin, 30 bin dolar seviyesinin altına kadar gerileyerek 29 bin 944 dolardan işlem gördü. Bugün, bir toparlanma sürecine giren Bitcoin, 2021 yılının temmuz ayından bu yana ilk kez bu seviyeleri gördü.

200 Milyar Dolar Yok Oldu!

Bitcoin’in 30 bin dolarlık seviyenin altına düşmesi ile birlikte, toplam kripto para piyasasının değeri de durumdan olumsuz olarak etkilendi. Yapılan hesaplara göre Bitcoin’in değer kaybı yaşamasına bağlı olarak 1,56 trilyon dolar olan toplam piyasa değeri, 1,36 triyon dolara kadar geriledi. Aradaki 200 milyar dolarlık fark, resmen buhar oldu.

Tasfiye Pozisyonların Değer Milyarı Geçti!

Kripto para piyasasının son 24 saatlik gelişmelerini ele alan Coinglass, piyasadan tasfiye olan pozisyonların toplam değerinin 1,11 milyar dolar olduğunu belirtti. Yapılan açıklamaya göre bu tasfiye durumundan 291 binin üstünde yatırımcının direkt olarak etkileneceği bilgisi kaydedildi.

Exit mobile version