Kripto Parayı Hayal Kırıklığına Uğratacak Gelişme! O Ülkede de Yasaklanacak!

Kripto para, son dönemin en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi. Dünyanın dört bir yanında yatırımcıya sahip kripto para cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. Yüzlerce kullanıcısı olan kripto para bir ülkede daha yasaklanacak. Bu karar, kripto para cephesini derinden etkiledi. Daha önce başka ülkelerde de yasaklanma kararı alınan Kripto paraya ilişkin detaylar…

Kripto Para’nın Başı Dertte!

Kripto para için bir ülke daha yasak kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda Çin, Hindistan, Rusya gibi önemli ülkenin devletleri, Kripto para için yasak kararı almıştı. Bu karara Pakistan da ortak oldu. Pakistan’dan alınan habere göre kripto parayı yasaklamak için bir dizi çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

Pakistan Merkez Bankası, Sindh Yüksek Mahkemesi’ne kripto para için önemli bir rapor sundu. Kurulan komisyon’un kripto para için Ekim ayından beri çalışma yaptığı, ancak kripto paranın ülkeye zarar getirebileceği bu yüzde de yasaklanmasını tavsiye ettiği öğrenildi.

Öte yandan Pakistan, kripto parayı ticaret alanında kullanmama kararı alırken, bazı ülkelerin yasak getirmesinin örnek olarak sunulması Pakistan’ı yasağa bir adım daha itti. Mahkeme çalışmalar sonucunda nihai kararını Nisan ayında vereceğini açıkladı.

Kripto Para Cephesinde Son Durum

Bitcoin, 14 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre $42.931,29 oldu. Ethereum ise $3.309,70 olarak güncellendi. Ripple 14 Ocak Cuma günü $0,7872’den işlem görmeye başladı. Dogecoin artış göstererek $0,2012’den işlem görüyor.

Exit mobile version