KRİTİK GELİŞME: Rusya 218 gemiyi durdurdu!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı basın servisi bir Tahıl Kolidoru ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Tahıl Girişimine katılan 218 geminin hareketi artık fiilen kapatıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “Ukrayna tarafının Ortak Koordinasyon Merkezi’nden güvenli koridordan geçiş ve denetim yapma izninin olmaması nedeniyle 30 Ekim itibarıyla 218 gemi mevcut mevzilerinde fiilen bloke edildi” denildi.

Bu gemiler arasında Ukrayna limanlarını terk etmiş ve nihai tüketiciye gönderilmek üzere muayene edilmeyi bekleyen 95 yüklü gemi olduğu bildiriliyor. 101 tanesi boş ve Ukrayna limanlarının girişinde teftişi bekliyor; 22 yüklü gemide Ukrayna limanlarından ayrılmayı bekliyor.

Ukrayna limanlarından tahıl ve tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde taşınmasına yönelik girişimin uygulanmasının istisnai bir insani karaktere sahip olduğu ve girişime taraf olan Ukrayna’nın hiçbir maddesini ihlal etmediği vurgulandı.

Özellikle Rus askeri güçlerinin limana ve enerji altyapısına yönelik saldırılarına rağmen Ukrayna tarafının “tahıl koridoru” üzerinden mal taşımacılığını durdurmadığı vurgulanıyor.

Exit mobile version