Kritik hafta geldi çattı: Yaklaşık 50 bin kişinin maaşları artacak!

Türkiye’de yaklaşık 50 bin kişinin beklediği zam haberi için kritik hafta geldi çattı. Yapılacak teklif ile birlikte muhtar maaşlarının artırılması yönündeki talep bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak.

Ağırlıklı olarak ekonomi gündemiyle toplanacak Meclis Genel Kurulu bu hafta hem muhtar maaşlarını faizsiz konut şirketlerinin tasfiyesine yönelik mağduriyetleri görüşecek. Teklif ile muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Böylece 50 binden fazla muhtarın maaşı toplamda 780 lira artacak.

Yeni düzenlemeyle faizsiz konut satışı yapan bazı şirketlerin tasfiyesiyle oluşan mağduriyetler giderilecek. O şirketlerde paraları bulunan yaklaşık 50 bin kişiye iki seçenek sunulacak. Alacaklılar, isterlerse faaliyetine devam eden firmalara hakları korunarak geçebilecek. Sistemde kalmak istemeyenlere ise TMSF tarafından paraları geri ödenecek.

Teklifle, Vergi Usul Kanunu’ndaki kaçakçılık suçuna etkin pişmanlık hükmü de eklenecek.

VERGİLERDE DEĞİŞİKLİK DE GÜNDEMDE

Finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 25 olarak uygulanacak. Özel sağlık kuruluşunda hekimlik yapanlar, serbest meslek kazancı ile vergilendirilecek.

Exit mobile version