Kritik Karar Açıklanıyor: Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu?

Yaşanan korona virüs pandemisi hayatımıza birçok değişiklik getirdi. Bulaşıcılığı oldukça yüksek olan hastalık, beraberinde hijyen bakımından birçok önlemi hayatımıza getirdi. Bu dönemlerde tanıştığımız maskeler, hastalığın bulaş riskini önlemek adına aldığımız tedbirlerin başında geliyordu. Toplu taşımadan okullara, açık alanlardan kapalı alanlara hayatımızın her yerinde maske kullanımı, bu dönem içerisinde oldukça yaygındı.

Haftaya Ertelendi

Maske kullanım alanlarının, hastalığın etkisini nispeten kaybettiği bu günlerde iyice azaldığını görmekteyiz. Farklı ülkeler maskelerin kullanım alanlarının azaltıldığını açıklamaya başladı. En son Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok havayolu şirketi yolculuk esnasında maske takmanın zorunlu olmadığını açıklamalarına eklemişti. Benzer açıklamaların bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılması bekleniyordu. Maske kullanımı hakkında yapılacak açıklamalar, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kamuoyu ile paylaşılacaktı. Ancak Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın haftaya ertelendiğini duyurdu.

Sosyal medya platformları arasında en popüler uygulamalardan birisi olan Twitter üzerinden, Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salgınla ilgili mücadele sürecinde alınan kararların ne kadar isabetli olduğuna değinen Bakan Koca, son toplantının 2 Mart tarihinde yapıldığını söyledi. Tarihe geçecek bir toplantı olacağını söylerken, bu toplantı tarihinin 27 Nisan Çarşamba olarak değiştiğini takipçileri ile paylaştı.

Kapalı Alanlarda ve Okullarda Maske Kullanımı Bitecek mi?

Pandemi başından beri vatandaşın gözü kulağı yapılan Bilim Kurulu Toplantılarında oldu. Pandemiyle mücadele kapsamında önemli kararların çıktığı toplantıların sonuncusu 2 Mart tarihinde yapılmıştı. Haftaya yapılacak toplantıda karantina hakkında ve maske kullanımı hakkında yeni kararların çıkması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde pandemi ve pandemiyle mücadelede gelinen son noktaları değerlendiren açıklamalarda bulunmuştu. Hastenelerin yoğun bakım ünitelerini kullanmak zorunda kalan hasta sayısının gittikçe azaldığını, korona virüs servislerinin ise peyderpey kapandığını söyleyen Bakan Koca, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Bilim Kurulu Toplantısının en önemli toplantılardan biri olacağını söyledi.

Bu gelişmeler doğrultusunda haftaya yapılacak toplantıda maske kullanım alanlarının azaltılacağı ön görülüyor. Kapalı alanlarda maske kullanımı ve hastalık sonrası bir haftalık karantina süresinin kaldırılması söz konusu olacak. Sadece hastanelerde ve toplu taşıma araçlarında maske kullanımının zorunlu olarak devam edeceği düşünülürken, okullarda maske kullanımın kaldırılacağı bekleniyor.

Exit mobile version