Kritik Toplantı Yarın! Sosyal Medya Düzenlemesi Geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meclis açılır açılmaz gündeme alacağız” açıklamasında bulunduğu sosyal medya düzenlemesinde yarın kritik gün. Alınan iddialara göre sosyal medya düzenlemesine ilişkin bir taslağın olduğu ve Almanya ‘nın düzenlemesine benzediği ifade edildi. Almanya yasası, sosyal ağlarda nefret söylemi, sahte haberler, hakaretler, tehditler, insanları suça veya şiddete teşvik eden yasadışı içeriklerle mücadeleyi hedefliyordu.

Toplantıda Masaya Yatırılacak

Sosyal medya düzenlemesi konusuyla ilgili olarak yarın İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıkları ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ve Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın katılımıyla bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

Düzenlemeyle birlikte sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açarak mali ve hukuki muhataplık sorununun çözülmesi ve yalan haberin kriterleri belirlenip, ilgili birimin görev ve yetkileri tanımlanması sağlanacak.

Exit mobile version