Kritik toplantının günü belli oldu: Enflasyon, KDV indirimleri, ürün fiyatlarıyla ilgili açıklanacak…

Kritik toplantının günü belli oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Kabine Toplantısı yarın gerçekleşecek. Merakla beklenen toplantının ana gündem maddeleri Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz ve ekonomik gelişmeler olacak.

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ana gündem maddesi olarak göze çarpıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna lideri Zelenski olmak üzere birçok ülke lideriyle gerçekleştirdiği telefon diplomasinin yansımalarının değerlendirileceği toplantıda, Putin ile Zelenski’nin Türkiye’nin arabuluculuğuyla bir araya gelmesi için atılacak adımlar masaya yatırılacak.

KDV İNDİRİMLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’nin bir diğer önemli konu başlığı ise ekonomi olacak. Temizlik ürünlerine gelen KDV indiriminin etiketlere yansımalarını yetersiz bulan vatandaşların şikayetlerinin de değerlendirileceği toplantıda emeklilerin ikramiyelerindeki artış da yeniden masaya yatırılacak. Halktan gelen hayat pahalılığı şikayetleri sonrası enflasyonun düşürülmesi adına atılacak adımlar da yine ekonomi başlığı altında değerlendirilecek.

Exit mobile version